Borča neće Zvezdine, hoće samo Partizanove igrače
Foto: KURIR

Različiti aršini Borčanaca

Borča neće Zvezdine, hoće samo Partizanove igrače

Fudbal -
Čelnici BSK iz Borče nedavno zabranili da na pozajmicu dođe Ognjen Ožegović iz Crvene zvezde, a onda zatražili petoricu iz Partizana

Zanimljiva logika BSK.Čudne stvari dešavaju se u superligašu BSK iz Borče. Čelnici ovog kluba prošle nedelje su zabranili dolazak na pozajmicu Ognjena Ožegovića (18) iz Crvene zvezde, a onda su za vikend iz Partizana na zajam tražili čak petoricu fudbalera.Odluka kluba da na pozajmicu iz Partizana zatraži Aleksandra Mitrovića (18), Darka Brašanca (20) i Miloša Jojića (20), kao i nekadašnjeg igrača Borčanaca Dejana Babića (23) i golmana Živka Živkovića (23) nelogična je, ako se zna da je predsednik Skupštine BSK Borča Ljubiša Đurđević prošle nedelje izjavio:- Odgovorno tvrdim da Ožegović nije na spisku naših pojačanja. Imamo poštovanje prema mladom igraču i prema Crvenoj zvezdi, ali od tog posla nema ništa! U najkraćem, dresu prvotimca BSK mogu da se nadaju isključivo igrači koji budu imali potpisan ugovor s klubom i niko od takvog stava u klubu ne sme da odstupi.Rukovodstvo BSK Borča obavestilo je prošlog utorka Ognjena Ožegovića, koji je već razdužio opremu u Crvenoj zvezdi, da ne dolazi, jer je odluka kluba da ne dovodi igrače na pozajmicu. Onda se preko noći desila promena, a po Beogradu su opet počele da kruže razne priče... Partizan ozbiljno razmišlja da u BSK pošalje makar trojicu igrača, pre svih Mitrovića, Brašanca i Jojića.Valja napomenuti da se u prvom kolu Superlige 11. avgusta u Humskoj sastaju BSK iz Borče i Partizan.

Pozajmili autobusRukovodstva BSK iz Borče i Partizana imaju odlične odnose. Poznato je da su Borčanci u Humsku poslali Stefana Savića, a potom posle prodaje mladog Crnogorca u Mančester siti objavili da im pripada 40 odsto od transfera koji je vredeo 12 miliona evra.Isto tako, na zimske pripreme u februaru fudbaleri BSK otputovali su na Dojransko jezero u Makedoniju klupskim autobusom Partizana.

Bez pola tima na PartizanKlub BSK pravio je razne gafove na račun Crvene zvezde. Tako je u novembru 2010. u meču protiv Partizana trener Borčanaca Milenko Kiković izjavio da je namerno odmarao petoricu standardnih prvotimaca. To je kasnije naišlo na osudu tadašnjeg trenera crveno-belih Aleksandra Kristića.- Prijatelj mi je rekao da je na Karaburmi nedostajao samo Nele Karajlić i da kao u „Top-listi nadrealista“ kaže „Nastavljamo program“ - rekao je tada Kristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track