VUJADIN SAVIĆ: Tata je bio srećan zbog mog prvog gola u dresu Crvene zvezde!
Foto: Dado Đilas

prvenac

VUJADIN SAVIĆ: Tata je bio srećan zbog mog prvog gola u dresu Crvene zvezde!

Fudbal -

Otac nikada ne voli da pokazuje emocije, ali mi je majka otkrila da se radovao kada sam dao gol Bačkoj, otkrio je Zvezdin kapiten

Ko čeka, taj dočeka! Upravo tako je i Vujadin Savić dočekao da postigne prvenac u dresu Crvene zvezde. Posle pet godina u dva navrata na Marakani. Na gostovanju protiv Bačke, kapiten crveno-belih postigao je drugi gol za svoj klub u pobedi od 3:1.

Crvena zvezda je nastavila dominaciju, a Vujadin Savić je gol posvetio svom kumčetu Todoru koje je krstio baš na taj dan, ali i svoj porodici.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Konačno prvenac u Zvezdinom dresu...

- Stvarno je prelep osećaj postići gol u Crvenoj zvezdi. To je bila moja velika želja. Sad sam san ostvario, ali se ne}u time zadovoljiti. Verujem da je ovo samo prvi gol u nizu. Od svega je najbitnije da smo pobedili - počeo je razgovor za Kurir Vujadin Savić.

Šta vam je rekao otac, legendarni Dule Savić?

- Tata ne pokazuje previše emocija prema meni, kada je fudbal u pitanju. Neće da pokaže tu radost, ali mi je mama prenela da je bio neverovatno srećan.

Samo mi je posle čestitao i rekao da se dobro odmorim i spremim za narednu utakmicu

Kome ste posvetili gol?

- Kod mene sve ima simboliku. Na dan kada smo igrali protiv Bačke krstio sam Todora, sina mog kuma. Taj gol je posvećen njemu, ali i mojoj supruzi, deci i roditeljima.

foto: Dragana Udovičić

Šta vam je Borjan rekao posle gola? Bio je veoma raspoložen.

- Borjan, kao i svi u ekipi bili su mnogo srećni zbog mene. Borjan se često šalio da će on dati gol pre mene, a bilo mu je baš drago kada sam pogodio protiv Bačke. Sad čekam njega, da postigne gol, makar iz penala. (smeh)

Kako vidiš podatak da je Zvezda 55 utakmica zaredom bez poraza?

- Stvarno lepa brojka. Ušli smo u istoriju i stalno postavljamo nove rekorde. Nadam se da ćemo zabaležiti još dosta pobeda i da ćemo broj uvećati. Od svega je najvažnije da zadržimo prvo mesto, nastavimo sa pobedama i maksimalno se spremimo za plej-of.

Da li je velika razlika između Zvezde i Partizana od 27 bodova?

- Iskreno, nisam ni znao da je tolika razlika, sem da im stvarno dosta bežimo na tabeli. Tu je Radnički iz Niša, tu je razlika manja. Oni su nam glavni konkurent u borbi za titulu - istakao je Savić.

Žuti kartoni

Bez trojice na Proleter

Poslednju utakmicu prvog dela Superlige u nedelju protiv Proletera (19.00) propustiće trojica fudbalera - Filip Stojković, Dušan Jovančić i Srđan Babić. Svi oni su zaradili četiri žuta kartona i neće igrati protiv Novosađana na stadionu "Rajko Mitić".

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir/www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track