HUMANI FUDBALERI: Asovi dali dresove za akciju kojom se skuplja novac za Nikolino lečenje
Foto: Printscreen

svi da pomognemo

HUMANI FUDBALERI: Asovi dali dresove za akciju kojom se skuplja novac za Nikolino lečenje

Fudbal -

Nikola Rabrenović (30) se bavio raznim aktivnostima u prirodi kao što su planinarenje, skijanje, veslanje... Nažalost, 25. aprila prošle godine doživeo je saobraćajnu nesreću na treningu prilikom vožnje bicikla.

Nije primetio kamion koji se zaustavio ispred njega i naleteo je na isti. Tom prilikom je zadobio frakture kičmenog stuba u grudnom predelu i od tada nema mogućnost pokretanja tela ispod grudnih mišića. Dijagnostifikovana mu je paraplegija. Takođe je zadobio i prelome rebara, kao i prstiju šake, ali je to sve do dana današnjeg sanirano.

Završio je rehabilitaciju delom na VMA, a delom na klinici Dr Miroslav Zotović. Rehabilitacija je trajala skoro godinu dana. Nikola uspeva da se osposobi za život u takvom stanju, ali je dijagnoza ostala nepromenjena. Lekari u Srbiji, u ovom stadijumu, nemaju saznanja niti metode kako bi dalje mogli da mu pomognu. Jedna od metoda koje se pominju, a koja bi mogla da mu pomogne je terapija matičnim ćelijama.

U akciju pomoći Nikoli uključili su se i brojni sportisti koji su donirali dresove za aukciju kojom se skupljaju sredstva za dalje lečenje. Dresove su donirali: Mijat Gaćinović, Nebojša Kosović, Zoran Tošić, Marko Janković...

Nikola se u međuvremenu priključio sportovima koji su prilagođeni za osobe sa invaliditetom, pa se trenutno bavi košarkom u kolicima i vozi biciklo koji se pokreće rukama, a sve u cilju zdravlja i podstreka za dalji oporavak.

Nikoli možete da pomognete tako što ćete upisati 626 i poslati SMS na 3030. Takođe i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski račin: 160-533520-16

Devizni eur: 00-540-0002872.2

IBAN: RS35160005400002872267

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track