PROTEST VARVARA ISPRED TUŽILAŠTVA: Navijači Budućnosti traže da se njihov povređeni vođa pusti na slobodu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen

POSLE INCIDENTA U NIKŠIĆU

PROTEST VARVARA ISPRED TUŽILAŠTVA: Navijači Budućnosti traže da se njihov povređeni vođa pusti na slobodu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Fudbal -

Aleksandar Ivanović Čaka, vođa navijača podgoričke Budućnosti, pod teškim telesnim povredama pritvoren je nakon fudbalske utkamice Sutjeska - Budućnost 6. aprila ove godine, a "Varvari" su danas protestovali ispred Tužilaštva.

"Naš drug i brat Čaka Ivanović pod lošim zdravstvenim uslovima zatvoren je u Spužu! Od 1987. godine, kada je osnovana naša grupa, nije bilo mučnijeg momenta od ovoga! A nije bilo, za nas, ni ponosnijeg i časnijeg", rekao je ispred navijačke grupe 'Varvari' Dejan Žunjić, na večerašnjem protestu ispred Vrhovnog državnog Tužilaštva, povodom brutalnog prebijanja njihovog vođe Aleksandra Ivanovića Čake i odluke Tužilaštva, da mu odredi pritvor umesto da ga zadrži na bolničkom lečenju.

"Mučno je što u kazamatima sistema danas leži naš predvodnik - vitez naše tribine! Ovo je ponosan trenutak jer smo ujedinjeni više nego ikad u naporu da ga oslobodimo nečasnih lanaca koje nikad nije hteo da ljubi! I koje samo ovakav zaostao sitem može nametnuti", poručio je Žunjić, praćen ovacijama podrške prisutnih.

"Zbog vaše sujete u zatvoru, povređen čovek leži, pustite ga da se brani sa slobode, jer on ne zna da beži!"

"Varvari" poručuju da se nepravda mora ispraviti.

"Saginjati se nećemo, pomeriti se ne smemo! Represija koja decenijama traje i iživljavanja uniformisanih problematičnih tipova mora da prestane! Oslobodite Čaku! I dajte mu mogućnost da uspravno, kakav je čitavog života bio, iznese svoju odbranu. To je vaša dužnost jer pravda podradzumeva jednakost njene primene za svakoga i uvek", naveo je Žunjić.

Ukoliko se Ivanoviću ne omogući da se brani sa slobode, Žunjić je kazao da će jedini zatvorenici biti oni koji izvršavaju naredbe ljudi koji tri decenije pokušavaju da satru jedino zdravo tkivo koje baštini najepše vrednosti Podgorice.

"Stojimo na kapiji njegove odbrane od primitivizma i prostakluka!", poručuju "Varvari", koji su u Ulici slobode zapalili baklje slobode i protesta u znak privrženosti Čaki Ivanoviću, demonstrirajući dlanovima, grlom, bakljadom i urbanim duhvom – otpor nepravdi i odlučnost da stanu uz svoga druga, brata i vođu.

"Čuvajmo čast i dušu! Čaka je slobodan čovek. Da li će to biti sutra ili za mesec dana – samo je formalnost koja je zapala vama da o njoj odlučite", saopštio je Žunjić, dodajući da Ivanovićevu slobodu ne mogu odrediti rešetke.

On je u ime Varvara, upozorio da se njegovim zadržavanjem pod teškim povredama čini teško kršenje osnovnih ljudskih prava, i apelovao na nadležne da prestanu sa ugrožavanjem Čakinog života.

"I uklonite mrlju sa vaših ionako zaprljanih karijera!", a okupljenima je poručio:

"Braćo, budimo složni i istrajni, jer to je naša dužnost! Sloboda za Čaku, sloboda za navijače! Stop represiji!"

(in4s.net, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track