RASPLET SUPERLIGE POČINJE: Zvezda - Radnički za kraj trke? Čukarički u Humskoj
Foto: Starsport©

POČINJU PLEJ-OF I PLEJ-AUT

RASPLET SUPERLIGE POČINJE: Zvezda - Radnički za kraj trke? Čukarički u Humskoj

Fudbal -

Rasplet u Superligi Srbije dostiže poslednju fazu, kreće plej-of i plej-aut, i predstojećeg vikenda mogla bi da bude odlučena trka za titulu prvaka jer se sastaju fudbaleri Crvene zvezde i niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić".

Branilac trofeja ima četiri boda više od Nišlija i trijumfom bi stavio jednu ruku na pehar, pošto bi ostalo još samo pet kola posle toga.

Ipak, pitaju se i gosti na čelu sa bivšim fudbalerom i trenerom Crvene zvezde Nenadom Lalatovićem i pokušaće da naprave podvig kako bi drugom večitom rivalu zadali udarac, posle Partizana, ali i učinili trku jednom od najzanimljivijih poslednjih godina.

Pred praznim tribinama na stadionu u Humskoj, zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, igraju Partizan i Čukarički u borbi za kotu tri.

Upravo su se isti rivali, na istom mestu, sastali kada su crno-beli slavili u meču punom preokreta sa 3:2 na debiju u Humskoj Sava Miloševića, koji je pred ovaj meč odlučio da odvede ekipu u etno selo Stanišić i podigne joj moral.

Trenutno su bodovno poravnati i pobednik bi napravio ključan korak ka trećoj poziciji...

Velika neizvesnost vlada i u plej-autu, odnosno borbi za opstanak, gde praktično svi imaju šansu da sačuvaju superligaški status.

Kolo se otvara danas duelom u Subotici između Spartaka i Rada, koji je u očajnoj formi, "fenjeraš" Zemun na "krovu" protiv Voždovca traži izlazi iz krize i sa dna tabele, Mačva u direktnom duelu čeka vranjanski Dinamo, kao i Radnik ekipu Bačke.

Raspored utakmica, danas:

Spartak - Rad (17 sati).

Sutra:

Crvena zvezda - Radnički Niš (18)

Mladost - Napredak (18)

Radnik - Bačka (18)

Mačva - Dinamo (19)

Partizan - Čukarički (19)

Vojvodina - Proleter (19)

Voždovac - Zemun (19)

Plej-of: Crvena zvezda 42, Radnički 38, Partizan 27, Čukarički 27, Mladost 23, Napredak 21, Vojvodina 20, Proleter 19.

Plej-aut: Spartak 19, Radnik 19, Voždovac 19, Mačva 16, Bačka 13, Rad 11, Dinamo 10, Zemun 9.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track