POGBA JE KONCENTRISAN NA JUNAJTED: Trener Đavola odbacio navode da Francuz igra slabo zbog transfera u Real
Foto: EPA/NEIL HALL

SOLSKJER BRANI IGRAČA

POGBA JE KONCENTRISAN NA JUNAJTED: Trener Đavola odbacio navode da Francuz igra slabo zbog transfera u Real

Fudbal -

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer odbacio je navode da fudbaler Pol Pogba igra slabo zbog interesovanja koje je za njega pokazao Real Madrid.

Pogba nije dobro počeo sezonu, nije se dobro slagao sa trenerom Žozeom Morinjom i bio je na klupi. Francuz je od dolaska Solskjera, koji je u decembru zamenio otpuštenog Murinja, postigao devet golova u prvih 11 utakmica, ali u poslednjih 10 mečeva nije bio strelac, za klub i reprezentaciju.

Poslednji gol Pogba je postigao 18. februara u pobedi protiv Čelsija u FA kupu.

Mediji već nekoliko meseci spekulišu da će Pogba preći u Real. On je rekao da je za svakog igrača san da zaigra za Real, a trener španskog kluba Zinedin Zidan rekao je da bi želeo da dovede sunarodnika na "Santjago Bernabeu".

"Možda postoji kampanja, možda je to štampa, nikada ne znaš šta je u pitanju. Tokom naših razgovora Pol je uvek bio pozitivan i ne vidim razliku. On je koncentrisan i uvek želi da pruži najbolje. Dobro je igrao protiv Barselone, posebno u prvom delu. Pred ; kraj smo pali, ali fizički napor koji je uložio bio je ogroman. Protiv Barselone je najviše pretrčao otkako nosi dres Junajteda, njegov trud i stav su briljantni", rekao je Solskjer za britanske medije.

Junajted je izgubio dve od poslednje tri utakmice i pao je na šesto mesto na premijerligaškoj tabeli. Ekipa zaostaje 21 bod za vodećim Liverpulom i 19 bodova za drugoplasiranim Mančester sitijem.

Skaj je nedavno preneo da će Junajted na leto pustiti šestoricu igrača da napuste klub.

"Ovde imamo određeni standard. Imali smo veliki podsticaj kada sam došao, ali sada nas čekaju veći izazovi. Želimo igrače koji žele da budu deo ovoga. Videli ste Freda i Skota (Mektominaja) u prošloj utakmici. Preuzeli su odgovornost i to očekujemo od ostalih igrača", naveo je Solskjer.

On je dodao da su klubu potrebni igrači koji će ga unaprediti.

"Kada pobedjuješ sa 5:0, ili kada vežeš pet pobeda, onda je lako biti fudbaler. Ali, nije uvek lako. Ponekad izgubiš utakmice i otkrije se karakter igrača. Nemam iluzije da će ovo biti lako. Biće teško, to će biti opstanak najspremnijih ili opstanak najboljih, toliko nemilosrdni moramo da budemo", rekao je Solskjer.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track