Stojanović i Lepović novi igrači Jagodine
Foto: KURIR

Pojačanje

Stojanović i Lepović novi igrači Jagodine

Fudbal -
Stojanović je bivši kapiten Smedereva, a sa Jagodinom je potpisao ugovor na dve i po godine, dok je Lepović došao iz kragujevačkog Radničkog i potpisao trogodišnji ugovor

JAGODINA - Fudbalski klub Jagodina saopštio je danas da je angažovao 23-godišnjeg napadača Slavišu Stojanovića i dve godine starijeg igrača sredine terena Miloša Lepovića.

Stojanović je bivši kapiten Smedereva, a sa Jagodinom je potpisao ugovor na dve i po godine, dok je Lepović došao iz kragujevačkog Radničkog i potpisao trogodišnji ugovor.

Novi napadač Jagodine rekao je da očekuje da se brzo uklopi u ekipu koja je prošle sezone bila četvrta u Super ligi Srbije. "Ne bih došao ovde da nije reč o ozbiljnom klubu, kojem je cilj da 'juri' Evropu i vrh tabele", dodao je Stojanović pred novinarima na promociji u novom klubu. Lepović je kazao da očekuje da opravda ukazano poverenje.

"Jagodina je ekipa koja je dokazala prošle sezone da je u vrhu našeg fudbala. Ima dobar tim, a grad je dobar za afirmaciju mladog igrača. Mislim da ću se dokazati i biti još bolji nego prethodne sezone", rekao je Lepović.

Predsednik kluba Goran Milanović rekao je da Jagodina pravi tim koji će imati rezultate "najmanje kao prošle sezone"."Sa prvim kolom kvalifikacija za Ligu Evrope smo praktično završili prošlu sezonu i tek od četvrtka, kada krećemo na pripreme na Zlatibor, počinjemo novu sezonu. Sa četiri godine igranja u Super ligi i sa dve kvalifikacione utakmice mi smo završili jedan ciklus i sad ulazimo u novi", istakao je Milanović.

On je dodao da imidž koji Jagodina ima na srpskom fudbalskom tržištu treba da se podigne na još viši nivo."Potrebno je da svake godine igramo Evropu i zato moramo stalno da menjamo i osvežavamo tim... Da prodajemo i dovodimo određeni broj igrača, da imamo dobar rezultat, a sa druge strane da pravimo razliku u ceni kako bi klub mogao da funkcioniše sa finansijskog stanovišta", izjavio je Milanović.

Predsednik jagodinskog superligaša kazao je da će klub iduće sezone "posvetiti veliku pažnju" i takmičenju u Kupu Srbije. On je istakao da će većina igrača ostati u timu, a da su u toku razgovori sa jednim ukrajinskim klubom koji je zainteresovan za štopera Vukašina Tomića. "Očekujemo da do polaska na pripreme znamo njegov status", dodao je Milanović.

Fudbaleri Jagodine u četvrtak idu na dvonedeljne pripreme na Zlatibor, gde će odigrati osam prijateljskih utakmica.Jagodina je pre nekoliko dana eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto je u dvomeču prvog kola uspešniji bio kazahstanski Ordabasi. Prvi meč, igran 5. jula u Jagodini, gosti su dobili sa 1:0, dok je u revanšu bilo 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track