MOĆNI CRVENO-BELI: Ovaj podatak svedoči o dominaciji Zvezde u Srbiji poslednjih godina
Foto: Starsport©

PRIJA IM PLEJ-OF

MOĆNI CRVENO-BELI: Ovaj podatak svedoči o dominaciji Zvezde u Srbiji poslednjih godina

Fudbal -

Crvena zvezda je na samo korak od odbrane titule. Tri od devet bodova, koliko je na raspolaganju u preostala tri kola, predstavljala bi i zvaničnu overu trona crveno-belih koji su na čelu superligaške tabele proveli 91% vremena otkad je uveden aktuelni sistem takmičenja.

Zvezda bi odbranom šampionske krune stigla do trećeg trofeja namenjenog prvaku Srbije u prethodne četiri godine, a sezone od uvođenja plej-ofa i plej-auta oveležila je upravo dominacija crveno-belih.

Aktuelni šampion u prvoj sezoni od uvođenja doigravanja i podele bodova proveo je 33 kola na čelu tabele, ili pretočeno u nedelje, čak 40! Zvezda je sezonu 2015/16. i završila na liderskoj poziciji čime je vratila šampionski pehar u Ljutice Bogdana 1a.

Crveno-beli su u narednoj sezoni takođe bili prilično dominantni, uprkos činjenici da im je odbrana trofeja izmakla u završnici trke. Tadašnji prvotimci Zvezde proveli su 29 kola na prvoj poziciji, odnosno 37 nedelja.

Posebno impresivan period je usledio dolaskom Vladana Milojevića na crveno-belu klupu, pa je u premijernoj sezoni sa aktulenim šefom na čelu Crvena zvezda vratila šampionski trofej u svoje vitrine. Na putu do trona, aktuelni šampion je proveo 35 kola kao lider ili 41 nedelju. Milojevićevi izabranici su niz nastavili i u aktuelnoj sezoni u kojoj su na prvoj poziciji od premijernog kola.

Ove sezone Zvezda je na liderskoj poziciji od prvog kola i već sada ima bodovnu zalihu da na tom mestu dočeka i poslednje kolo, pa je, uz prethodnu sezonu u kontinuitetu na čelu 68 kola, a niz će potrajati najmanje do 70, odnosno vrlo izvesno i 71 rundu zaredom.

Poslednji put, crveno-beli su gledali u leđa nekom superligašu 5. avgusta 2017. godine, odnosno pre 160 nedelja, a ukoliko odbrani titulu, taj niz će se produžiti na dve godine.

Kad se saberu svih 145 kola koliko je odigrano do sad, Zvezda je na čelu tabele provela 132 kola ili 91% takmičenja, što na najbolji način oslikava dominaciju crveno-belih u prethodne četiri godine. Odnosno, ukupno čak 246 nedelja su fudbaleri sa Marakane na domaćem vrhu!

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track