Najnovije vesti

MIŠA JANKETIĆ BIO U OTETOM AVIONU SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI: Tokom višečasovne drame mislio je samo o jednom
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

MIŠA JANKETIĆ BIO U OTETOM AVIONU SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI: Tokom višečasovne drame mislio je samo o jednom

Fudbal

Glumačka legenda Mihajlo Miša Janketić preminuo je u Beogradu u 81. godini, a pored maestralnih uloga i kultnih citata, ostaće upamćeno i da je bio u avionu koji je otet zajedno sa sa fudbalerima Budućnosti i kolegama Markom Nikolićem i Žarkom Lauševićem.

Avion kojim je putovao Miša otet je 26. septembra 1981. godine, a JAT-ov "boing 727-200" trebalo je iz Titograda da poleti za Beograd. Naime, tog dana dvadesetočlana ekspedicija podgoričkog kluba krenula je na prvenstveni meč sa Vojvodinom u Novi Sad.

Sasvim slučajno sa fudbalerima našli su se i glumci. Tako je Miša iz svog ugla objasnio ovaj događaj.

- Trudim se da stvari koje nisu lepe ostavim iza sebe. Ali ja to tada nisam doživeo kao neku opasnost, već kao neku avanturu, nešto nesvakidašnje... Mi smo glumci malo deformisani što se toga tiče.

Otmica je okončana najviše zahvaljujući diverziji i požaru koji su putnici iscenirali.

- Niko nas nije oslobodio. Sami smo se oslobodili. Čak su i strane novine pisale danima "Ne otimajte Jugoslovenima avione", "Putnici kidnapovali kidnapere" - pričao Janketić o diverziji koju su sproveli putnici.

Zanimljivo je i to da je tokom čitave otmice Miša Janketić razmišljao samo kako da stigne na vreme u Beograd, na predstavu "Tramvaj zvani želja" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- I stigao sam. A kada se zavesa podigla, publika me je dočekala velikim aplauzom. Bio je to najčudniji aplauz koji sam dobio u životu. Njima je bilo drago da sam živ, a ja to uopšte nisam tako doživljavao - govorio je Miša Janketić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...