ISTORIJA FINALA KUPA SRBIJE JE ZANIMLJIVA: Partizan je u poslednjih 17 godina bio domaćin 12 puta, a Zvezda...
Foto: Starsport©

interesantno

ISTORIJA FINALA KUPA SRBIJE JE ZANIMLJIVA: Partizan je u poslednjih 17 godina bio domaćin 12 puta, a Zvezda...

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće finale Kupa Srbije na Marakani, odlučeno je žrebom, nakon što je Takmičarska komisija FSS odlučila da se iz bezbednosnih razloga borba za trofej premesti iz Niša u prestonicu Srbije.

Posle ove odluke Takmičarske komisije FSS krenulo je rat saopštenjima, a oglasili su se čak i iz Niša gde navode kako im sada savez ''duguje'' pola miliona dinara zbog ovakve odluke.

Ipak, najglasniji su naravno bili iz tabora crno-belih gde nikako nisu mogli da se pomire sa odlukom koju su čak nazvali skandaloznom.

Ipak, ne treba zaboraviti jedan veoma bitan podatak. Od poslednjih 17 finala ovog takmičenja, dva puta (a sada treće) održano je na stadionu "Rajko Mitić", a 12 na drugoj strani Topčiderskog brda, počevši od sezone 2002/03 pa sve do 2005/06, zaključno sa utakmicom Zvezda - OFK Beograd (4:2).

U sezoni 2006/07, od kada se nacionalni kup zove Kup Srbije u fudbalu, sedam puta se igralo za pehar na Partizanovom terenu, od kojih četiri puta uzastopno, od 2007. do 2010.

Šest puta je od navedenog perioda crno-beli tim podizao trofej, Zvezda tri, a po jednom Vojvodina, Jagodina i Čukarički, a vicešampioni su Zemun, Sevojno, Borac iz Čačka, Javor i Mladost Lučani.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track