SUPERLIGA JE ZAVŠRENA: Zvezda je šampion! Bačka i Zemun ispali u drugu ligu, Dimano u poslednjem trenutku izborio baraž! (FOTO)
Foto: Starsport

ŽESTOKO!

SUPERLIGA JE ZAVŠRENA: Zvezda je šampion! Bačka i Zemun ispali u drugu ligu, Dimano u poslednjem trenutku izborio baraž! (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri Bačke i Zemuna ispali su iz Super lige Srbije, dok će u baražu igrati Dinamo iz Vranja, posle današnjih utakmica poslednjeg 37. kola plej-auta.

Bačka je u poslednjoj utakmici prvenstva izgubila na svom terenu od Dinama iz Vranja sa 0:1, a jedini gol postigao je Željko Dimitrov u 72. minutu.

Bačka je poslednja na tabeli sa 18 bodova, a Dinamo iz Vranja je sa 23 boda na šestom mestu, koje vodi u baraž za opstanak u ligi. Dinamo će u baražu igrati protiv Indjije, koja je bila bolja od Radničkog iz Kragujevca posle penala.

foto: Starsport

Zemun je odigrao na gostovanju nerešeno 1:1 protiv Rada, ali mu bod nije bio dovoljan da ostane u ligi. "Gradjevinari" su opstali, peti su sa 23 boda, a Zemun je pretposlednji sa 21 bodom.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Napredak sa 3:0, u poslednjem kolu plej-ofa.

Strelci na stadionu "Rajko Mitić" bili su Dejan Joveljić u 12, Marko Jevtović u 57. i Lorenco Ebisilio u 89. minutu.

Zvezda je ranije obezbedila 30. titulu šampiona.

foto: Starsport©

Prisutno je u jednom trenutku bilo više od 40 hiljada navijača, ali se broj smanjivao kako je padala jaka kiša, a dva puta i grad.

Zbog toga je sudija Bojan Nikolić dva puta prekidao na kratko utakmicu.

Utakmicu je obeležio i oproštaj kapitena Zvezde Nenada Milijaša koji je završio igračku karijeru.

Zvezda je prva na tabeli sa 60 bodova.

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Proleter sa 2:0 golovima Danila Pantića u 25. i Rikarda Gomeša u 55. minutu. Utakmicu je obeležio oproštaj kapitena crno-belih Saše Ilića, koji je odigrao poslednju prvenstventu utakmicu za Partizan.

Partizan je sezonu završio na trećem mestu na tabeli sa 42 boda, a Proleter na sedmom mestu sa 22 boda.

foto: Starsport

U ostalim utakmicama Radnik je na svom terenu pobedio Mačvu sa 3:0, a Spartak je kao domaćin bio bolji od Voždovca sa 2:1.

Radnički iz Niša odigrao je kao domaćin nerešeno 2:2 protiv Mladosti, a remijem 1:1 završen je meč Čukaričkog i Vojvodine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track