LUDNICA NA VEMBLIJU! Aston Vila slavila u najskupljoj utakmici na svetu i posle tri godine se vratila u Premijer ligu! (VIDEO)
Foto: AP

SJAJNO!

LUDNICA NA VEMBLIJU! Aston Vila slavila u najskupljoj utakmici na svetu i posle tri godine se vratila u Premijer ligu! (VIDEO)

Fudbal -

Golom Anvara el Gazija u poslednjim sekundama prvog poluvremena i
Mekgina u 59. minutu, Aston Vila je pobedila Derbi Kaunti sa 2:1 u
najskupljem meču na svetu, kako popularno zovu finale plej-ofa za
popunu Premijer lige. Sedmostruki šampion Engleske, koji će uskoro
proslavili 145 godina postojanja, tako se vratio u elitno društvo na
Ostrvu!

Prvo poluvreme na Vembliju bilo je više nego dosadno, nedostojno meču za plasman u najjaču fudbalsku ligu sveta. Kao da su se i jedni i drugi čuvali za finiš, svesni da se tada lomi utakmica i odlučuje o prolasku dalje.

Vila je prednost udvostručila preko Mekgina u 59. minutu meča, nakon katastrofalne greške golmana Derbija. Ipak, u 81. minutu meča Vagom je dao tračak nade svom Derbiju, ali ipak sve je ostalo samo na toj nadi.

foto: AP

A ulog je bio veliki - 192.780.000 evra, koliko će na kraju dobiti Aston Vila na ime ugovora engleskih premijerligaša sa TV stanicom Skaj sport. Otuda ne čudi radost čete Džona Terija, trenera Aston Vile, koji je nadmudrio bivšeg saigrača iz Čelsija Franka Lamparda, trenera Derbi Kauntija. I upravo njih dvojica bili su u centru pažnje tokom TV prenosa, što i ne čudi s obzirom na karijere kakve su imali i ambicije kakve pokazuju.

A za razliku od Terija i Lamparda, njihovi igrači nisu opravdali očekivanja navijača. Mada, to je sada najmanje bitno pristalicama Aston Vile, jer je njihov klub ponovo u Premijer ligi!

Meč je sa tribina posmatrao i princ Vilijam koji je jedan od najvećih fanova Vile.

foto: AP

Podsećanja radi, u prethodnoj polufinalnoj rundi Aston Vila je u dvomeču savladala VBA, dok je Derbi bio uspešniji protiv Lidsa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track