Najnovije vesti

KURIR U MADRIDU: Pomažemo Luki Joviću da se što pre privikne na kraljevske navike u Realu! (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

KURIR U MADRIDU: Pomažemo Luki Joviću da se što pre privikne na kraljevske navike u Realu! (KURIR TV)

Fudbal

Specijalni izveštač Kurira iz Madrida - Dejan Petković

 

Drugi put u mesec dana španski dnevnik As pod oznakom 'ekskluzivno' najavljuje dolazak Luke Jovića u Real Madrid sa svim pratećim detaljima transfer priče vredne 100 miliona evra.

 

 

Šta očekuje u istoriji srpskog fudbala najskupljeg igrača u prestonici španske kraljevine? Uz borbu za svaki minut na tetenu, rvanje sa najboljim štoperima sveta, Jović će morati da se privikne na Zinedina Zidana, nove saigrače, okolinu, trening centar...

 

Kurir je u Madridu da bi ga pripremio za svakodnevni odlazak na radno mesto u sportski centar poznat i kao Siudad Real Madrid - Grad Real Madrid.

 

Samo mesto se ne nalazi u reprezentativnom delu prestonice. Neposredno okruženje podseća na severnoameričke prerije. Prostranstvo prekriveno prašinom i isušenim rastinjem od žestokog podnevnog sunca.

 

Prilaz je, međutim, sjajan, jer se Realov grad na 1. 200.000 kvadrata smestio u neposrednoj blizini autoputa, što igračima znatno olakšava dolazak na trening i odlazak kući, jer izbegavaju gužvev i duga stajanja u kolonama automobila.

 

Na oko kilometar od centra nalazi se park Huana Karlosa Prvog, u kojem dominira maslinjak kraljice Sofije. Ovo je omiljeno mesto za rekreaciju Madriđana, jer osim trim i biciklističkih staza kroz park se proteže kanal gde je moguće provesti dan na vodi veslajući sa porodicom ili prijateljima.

 

foto: Kurir Sport/Dejan Petković
Park u blizini sportskog centra
Park u blizini sportskog centrafoto: Kurir Sport/Dejan Petković

 

Na kraju, dolazimo i do kapije sportskog centra. Za Luku od rampe počinjaće posao i zadovoljstvo, a za nas kraj ovog malog putopisa.

 

Iako smo želeli iznutra da snimimo centar i da našeg golgetera upoznamo sa rasporedom terena, svlačionicama i malim stadionom Alfredo di Stefano, na rampi nas je dočekao strogi momak iz obezbeđenja.

 

- Samo španski, molim - odsečno je rekao momak na kapiji na pitanje gde se može kupiti karta za obilazak centra, kao što piše na Guglu. Ipak, ne treba verovati baš svakom podatku na internetu, posebno što tražeći najbolju moguću informaciju na sajtovima nikada ne možete predvideti neke druge okolnosti. Na primer, da su na ulazima često zaposleni mali bogovi.
Ipak, ne odustajemo! Objašnjavamo portiru reč po reč, jezička barijera postaje nebitna:

 

- Periodista! Serbia! Luka Jović!

 

Više ne seče pogledom. Omekšao je malo, ali i dalje čvrst u stavu kada je u pitanju (ne)ulazak u centar. Sad i on pokušava staloženo, malo i uz pomoć ruku da objašnjava zašto poseta nije moguća i da se rampa podiže isključivo automobilima kojima se pri dolasku na rampu očitava kod sa kartice 'madridista'. Snimamo da bismo se dobili potvrdu njegovih reči i opet mu se vraća ljuti izraz lica zbog upaljene kamere. Gotovo, odustaje se od ulaska.
 

Mijatović: To je Real Madrid!

Prepričavamo Peđi Mijatoviću doživljaj sa rampe Siudad Reala i šta nam je bila namera da smo ušli unutra.

 

- Šta ste mislili? Španci, Mediteranci, može se opušteno!? Prevarili ste, to je Real Madrid. Svako zna svoju ulogu i pravila moraju da se poštuju. Ne bih vam mogao da pomognem ni ja, jer to ne bi bilo u skladu sa onim što tamo piše. Ako kažu da nema poseta, onda je tu tačka. Ko ne poštuje, gubi posao. Jednostavno!

SANTIJAGO BERNABEU - DRUGA PRIČA!

 

Sportski centar Siudad Real Madrid i Santjago Bernabeu sa novinarske tačke posmatrani su različiti kao nebo i zemlja.

 

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

 

Na stadionu pres kartica novinara iz Srbije, otvara sva vrata, osim, razume se onih iza kojih sedi moćni Florentino Perez.

 

Ostali posetioci za to zadovoljstvo razgledanja stadiona moraju da plate najmanje 25 evra, pa i to nije neka prepreka, budući da više hiljada ljudi svakog dana dođe da vidi zašto je Real Madrid najveći i najjači fudbalski kolektiv planete svih vremena.

 

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

 

Uveriće se u njegovu veličinu i mladi centarfor Ajntrahta, a dok ne obezbedi sebi mesto među besmrtnima u Realovom muzeju, Kurir mu predstavlja sobu za masiranje i doping kontrolu, kupatilo sa džakuzijem, svlačionicu i hodnik pred izlazak na teren.

 

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Namerno smo izbegli fotografije iz perspesktive rezervne klupe, ali smo zato preuzeli animaciju dolaska autobusa sa igračima na stadion koji na pravi način dočarava šta navijačima znači njihova ekipa.

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...