LIVERPUL ŠESTI PUT OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: Salah i Origi srušili Totenhem u očajnom finalu u Madridu! Veće ovacije dobila Ruskinja koja je prekinula meč! (VIDEO)
Foto: EPA

sjajno veče!

LIVERPUL ŠESTI PUT OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: Salah i Origi srušili Totenhem u očajnom finalu u Madridu! Veće ovacije dobila Ruskinja koja je prekinula meč! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su večeras u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0).

Od specijalnog reportera Kurira iz Madrida - Dejana Petkovića!

Klub sa Enfilda je do šeste titule prvaka Evrope došao golovima Mohameda Salaha iz penala u 2. minutu, nakon što je Mohamed Sisoko igrao rukom u svom kaznenom prostoru, i u finišu rezerviste Divoka Origija u 87. minutu.

Na centaršut Sadija Manea, Sisoko je nespretno udario loptu rukom tek posle samo 23 sekunde igre, za najbrži penal ikada u finalima evropskih kupova.

Od tada nije viđeno puno prilika, vezni red "crvenih" uradio je veliki posao u defanzivi i nije dozvolio prilaz golu, sve do poslednjih 10 minuta, kada je Totenhem krenuo u silovite napade, ali se istakao golman Alison Beker sa tri odlične odbrane.

Na kraju, stigla je kazna preko Origija, koji je samo 25 minuta pre toga zamenio Roberta Firmina i kao protiv Barselone izrastao u jednog od junaka.

Među njima je i menadžer Jirgen Klop, koji je na stadionu Vanda Metropolitano konačno došao do trijumfa u finalu Lige šampiona nakon poraza sa Borusijom iz Dortmunda 2013. i prošle godine sa Liverpulom, uz jedno 2014. u finalu Lige Evrope.

Utakmica je ostala u senci skandala koji se dogodio sredinom prvog poluvremena kada je golišava devojka uletela na teren i prekinula utakmicu na par minuta.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

95. minut - Kraj! Liverpul je šampion Evrope!

90. minut - Utakmica je produžena za pet minuta.

87. minut - GOOOOOOL! Origi! Posle kornera lopta je skakutala po šesnaestercu Totenhema, do nje je došao Matip koji je prosledio ka Orgiu kome nije bilo teško da pogodi gol. Origi je ušao u igru pre samo par minuta.

85. minut - Pokušao je fudbaler Totenhema posle prekida, ali Alison je bio skoncentrisan.

80. minut - Nova prilika za Totenhem. Sada je pokušao Mura sa ivice šesnaest po zemlji, ali je Alison uhvatio živu loptu.

foto: EPA

78. minut - Konačno prava prilika za Totenhem. Posle centaršuta Tripijea pokušao je glavom Dele Ali, ali lopta odlazi daleko preko prečke Liverpula.

69. minut - Odlična prilika za Liverpul. Pretrčao je Mane skoro ceo teren, dodao Salahu koji vraća loptu ka Milneru koji je bio neprecizan. Konačno se otvorio Totenhem i krenuo konkretnije u napad.

foto: EPA

66. minut -U igru ulazi heroj Totenhema Lukas Mura.

foto: EPA

63. minut - U igru ulazi Milner umesto Vajnalduma.

62. minut - Ona je uletela na teren i prekinula finale.

58. minut - Posle kornera Rozuza pokušao je Vertongen glavom, ali bez uspeha. Usledila je nakon toga i prva izmena. Iz igre je izašao Firmino, na teren je ušao Divok Origi.

53. minut - Prvi pokušaj u nastavku. Probao je Fabinjo iz daljine, ali bez uspeha. Par sekundi kasnije pokušao je i Salah, ali Vajnaldum se isprečio.

48. minut - Devojka koja je uletela na teren je Kinsi Volanski, devojka Vitalija Zdoroveskog, inače poznatog jutjubera koji je već, kao i njegova devojka, uletao na teren i prekidao utakmice.

1 / 5 Foto: EPA

46. minut - Počeo je drugi deo igre, nije bilo izmena na poluvremenu.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre!

45. minut - Odličan pokušaj za Eriksena. Vukao je napad, došao na ivicu šesnaest, bio je veoma sebičan i opalio, lopta je otišla preko gola. Ovo je tek drugi pokušaj Totenhema na meču.

42. minut - Novi pokušaj Liverpula iz daljine. Lopta se posle kornera odbila do Salaha koji je pokušao levom nogom, ali na vreme ga je sprečio štoper Totenhema.

foto: EPA

38. minut - Novi pokušaj Liverpula iz daljine. Posle kontranapada pokušao je Robertson, ali je sada Ljoris bio na visini zadatka i loptu izbacio u korner. Ovo je bio drugi šut u okvir gola Totenhema. Posle kornera povrdio se Vertongen nakon duela sa Vajnaldumom.

33. minut - Totenhem konačno kreće u ofanzivu, ali nikako da napravi konkretnu šansu. Liverpul kontroliše igru u finalu.

22. minut - Novi pokušaj Salaha iz daljine, za sada je najopasniji na terenu. Imao je nekoliko sekundi kasnije još jednu priliku, ali je loptu ispred njega izbio Rouz u posledjoj sekundi.

foto: EPA

18. minut - Utakmica je prekinuta jer je jedna navijačica uletela na teren. Uletela je u kupaćem kostimu i nosila je neki transparent. Brzo je obezbeđenje reagovalo i izbacilo je sa terena!

foto: Printskrin

17. minut - Odličan pokušaj Arnolda sa nekih 30 metara desnom nogom, ali je lopta prošla pored desne stative par milimetara.

foto: EPA

15. minut - Totenhem je preuzeo inicijativu, ali bez konkretne akcije i pokušaja. Publika im zviždi zbog načina na koji igraju.

8. minut - Fudbaleri Totenhema su se dozvali malo nakon početnog šoka. Počeli su da igraju konkretnije. Usledio je nakon toga i prvi šut. Bio je to pokušaj Sisoka koji je završio daleko preko prečke.

foto: EPA

2. minut - GOOOOOOL! Salah pogađa sa bele tačke! Ljoris je pogodio stranu, ali Salah je bio veoma precizan. Kakav početak meča u Madridu. Ovo je najbrže dosuđeni penal u finalima Lige šampiona.

1. minut - Penal za Liverpul! Sisoko je posle centaršuta Manea loptu zakačio rukom, a nakon asistencije iz var sobe, sudija Shomina je pokazao na belu tačku. Penal je dosuđen u 23. sekundi meča.

foto: Printskrin

1. minut - Utakmica je počela!

foto: EPA

Minut aplauza za preminulog Hoze Antonio Rejesa koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Fudbaler Totenhema Ljorente pustio je suzu.

SASTAVI:

TOTENHEM (4-2-3-1): Ljoris – Tripijer, Aldervejreld, Fertongen, Rouz – Sisoko, Vinks - Eriksen, Son, Ali - Kejn.

Klupa: Gazaniga, Vorm, Sančez, Fojt, Dejvis, Orije, Dajer, Voker Piters, Vanjama, Moura, Lamela, Ljorente.

Trener: Maurisio Poketino

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum – Salah, Mane, Firmino.

Klupa: Minjole, Lovren, Milner, Gomez, Staridž, Moreno, Lalana, Okslejd Čemberlejn, Šaćiri, Bruster, Origi, Keleher.

Trener: Jirgen Klop

Glavni sudija meča biće Slovenac Damir Shomina!

Na iznenađenje mnogih Poketino je iz tima izbacio junaka Lukasa Muru, a umsto njega ubacio Vinksa. Brazilac Mura je sa tri gola protiv Ajaksa odveo Totenhem do finala Lige šampiona.

20:45 - Po pabovima po Engleskoj već je ludnica. Evo zašto je Engleska zemlja fudbala.

20:15 - Čovek koji liči na Jirgena Klopa se pojavio na ulicama Madrida i izazvao opšti haos.

20:12 - Na stadion su stigli i fudbaleri Liverpula.

19:50 - Fudbaleri Totenhema stigli na stadion.

Ovo su najpoznatiji navijači Liverpu: Denijel Krejg (glumac), Karolina Voznjacki (teniserka), Bred Pit (glumac), Dženifer Aniston (glumica), Anželina Žoli (glumica), Lana Del Rej (pevačica), Semjel el Džekson (glumac), Doktor Dre (muzičar), Lijam Nison.

A ovo Totenhema: Nik Kirjos (teniser), Dejv Bautista( MMA), Džad Lo, Džaoana Roling (književnica), Rupert Grint (glumac), Stiv Neš (košarkaš), Jusein Bolt (atletičar), Adel (pevačica), Edgar Davic (fudbaler), Jan Torp (plivač).

19:43 - Lebron Džejms će večeras sigurno navijati za Liverpul pošto je jedan od akcionara ovog kluba.

foto: AP

19:42 - Novak Đoković pričao o finalu Lige šampiona!

19:40 - Fudbaleri Totenhema krenuli su ka stadionu!

19:35 - You'll never walk alone odzvanja ispred stadiona Metropolitano!

19:30 - Da li će se nastaviti Klopovo prokletstvo u finalima?

19:20 - Ovo je peto finale nekog od Evropskih finala koje se igra u Madridu. Prethodna četiri igrana su 1957, '69, '80, 2010. godine igrani su na Santijago Bernabeu domu fudbalera Real Madrida.

19:15 - Navijači Liverpula prave ludnicu po Madrida.

19:00 - Jedna majica navijača Liverula u Madridu privukla je pažnju šire javnosti.

'' Dajem ženu i 300 evra za kartu. Supruga mi ima sjajne si*e,'' napisao je on.

foto: Printscreen

18:30 - Legendarni ''Stepi'' za ''Stadionsku groznicu'' predvideo pobednika i rezultat finala Lige šampiona.

18:20 - Čuveni Roberto Karlos neće po lepom pamtiti proteklu sezonu u Ligi šampiona i to samo zbog jednog Srbina - Dušana Tadića.

17:35 - Reporter Kurir je na jednom navijaču Liverpula video veoma zanimljivu majicu sa rezultatima Liverpula u Ligi šampiona ove godine. Naravno, fokus je bio na pobedi Zvezde nad sadašnjim finalistom na Marakani.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

17:30 - Izveštač Kurira u Madridu je ''uhvatio'' i populrnog glumca Andriju Miloševića.

'' Voleo bih da pobedi Totenhem, ali msm da će Liverpul odneti ušati trofej! ''

17:20 - Naš reporter je u Madridu snimio i košarkašku legendu Dejana Tomaševića koji će tamođe gledati finale.

- Drago mi je da je finale u Madridu pošto je ovo prelep grad i meni veoma drag. Navijaću za Liveprul pošto mi je on nekako draži. Ono što mi je veoma drago jeste da sam video puno Srba u Madridu dana iako ne igra srpski klub. Drago mi je da nas ima svuda, rekao je Tomašević za Kurir.

17:00 - U Madrid je stigao i legendarni fudbaler Gabrijel Batistuta!

foto: Kurir sport

„Pevci“ nikad u istoriji nisu podigli pehar namenjen najboljem timu Evrope, dok crveni već imaju pet komada u svojoj kolekciji.

Na stadionu će biti 67.000 gledalaca, televizijski prenos će pratiti minimum 400 miliona ljudi, i svi oni žele da dobiju odgovor na pitanje - ko će biti prvak Evrope za sezonu 2018/19, Liverpul ili Totenhem.

Englesko finale garantuje da će sve prštati od fudbala! Uostalom, već smo videli u završnom meču Lige Evrope kako to izgleda kad „ostrvljani“ odlučuju o trofeju. Liverpul ima u svojoj riznici pet titula prvaka Evrope. To im je malo. Žarko žele i šestu krunu. Prošle godine im je izmakla (Real ih pobedio u finalu).

foto: PA/PETER POWELL

- Svakako da je ta utakmica imala dosta uticaja na nas. Uf, kako smo bili smoreni prilikom povratka iz Kijeva u Liverpul. Baš su nas stigle emocije. Međutim, opet smo došli do finala. Taj poraz od Reala nas je na neki način pokrenuo i sada imamo priliku da ga poništimo - poručio je Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

Totenhem nikad u istoriji nije bio ni učesnik finala Lige šampiona. „Pevci“ imaju priliku da se upišu na večnu listu i postanu 23. klub koji je osvojio zvanje najboljeg u Evropi. Maurisio Poketinjo plakao je kad su njegovi izabranici izbacili Ajaks u 96. minutu meča u Amsterdamu.

foto: Profimedia

- Ako osvojimo Ligu šampiona, neću moći da zaustavim suze ne jedan dan, nego sedam dana - već je najavio šta se sprema menadžer Totenhema.

Ono što je važno za tim iz Londona - Hari Kejn se oporavio od povrede i biće spreman za večerašnji meč. Oba tima na teren izlaze u najjačim sastavima! Povređenih nema, suspendovanih nema. Sve je spremno za završni fudbalski spektakl!

ŠAMPIONI EVROPE

Real 13

Milan 7

Bajern 5

Liverpul 5

Barselona 5

Ajaks 4

Inter 3

M. junajted 3

Juventus 2

Benfika 2

N. Forest 2

Porto 2

C. zvezda 1

Seltik 1

Hamburg 1

Steaua 1

Marselj 1

Dortmund 1

Čelsi 1

Fejnord 1 A. Vila 1

PSV 1

MOŽDA NISTE ZNALI...

-Totenhem je osmi engleski klub koji je došao do finala LŠ, po tome su Ostrvljani apsolutni rekorderi

- Cene ulaznica dan pre finala na internetu su koštale od 20.000 do 25.000 evra!

- Liverpul je ove sezone poražen od šest klubova (Barselona, PSŽ, Siti, Crvena zvezda, Napoli i Vulverhempton)

-Čak 18 poraza imaju „pevci“ u tekućoj sezoni, računajući nacionalne kupove, prvenstvo i Ligu šampiona

NAJPOSEĆENIJA FINALA KEŠ/LŠ

Real - Ajntraht (7:3) 1960. Glazgov 127.621

Real - Fjorentina (2:0) 1957. Madrid 124.000

Milan - Steaua (4:0) 1989. Barselona 97.000

Liverpul - Briž (1:0) 1978. London 92.500

Mančester - Benfika (4:1) 1968. London 92.225

Mančester - Bajern (2:1) 1999. Barselona 90.245

Ajaks - Juventus (1:0) 1973. Beograd 89.484

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track