LIVERPUL STRAHUJE OD KLOPOVOG PROKLETSTVA! Da li će se tragičan Jirgenov niz u finalima nastaviti večeras? (VIDEO)
Foto: foto: EPA / Peter Powell

FINALE LIGE ŠAMPIONA!

LIVERPUL STRAHUJE OD KLOPOVOG PROKLETSTVA! Da li će se tragičan Jirgenov niz u finalima nastaviti večeras? (VIDEO)

Fudbal -

Izgubiti jedno finale mogu svi, tri su već nesreća, ali šest puta je već previše. Upravo ovo dogodilo se Jirgenu Klopu, sadašenjm treneru Liverpula.

Večeras ovog Nemca očekuje još jedno finale u kojem će prema kladionici biti favorit. Ali, u njegovom slučaju to očigledno ništa ne znači.

Liverpul će večeras nastupiti bez Keite, obranu bi trebao da drži Van Dajk i Matip, dok će Lovren početi sa klupe, a Klop će u isti ući sa velikim psihološkim teretom.

Povodom ovog ''prokletstva'' oglasio se pre nekoliko dana Jirgen Klop.

- Da, znam da sam izgubio toliko finala, ali ne razmišljam o tome. Pa bolje je izgubiti u finalu nego u osmini ili četvrtfinalu. U svim finalima u kojima sam bio okolnosti su bile drugačije, suparnici su bili različiti. Ali, ako sam ja zaista razlog tih šest poraza, onda se moramo zabrinuti, rekao je Klop.

Kako je sve teklo!

Prvo finale Klop je dobio sa svojom Borusijom davne 2012. godine kada je u Kupu bio bolji od Bajerna sa 5:2.

Posle ovoga usledilo je čak šest poraza.

Bajern mu je uzvratio već naredne godine, ali duplom merom. Bila je to Liga šampiona i to finale. Bajern je salvio sa 2:1 i odneo titulu prvaka starog kontinenta.

Već naredne godine usledio je revanš u Kupu Nemačke. Tada je na klupi Bavaraca seo Pep Gvardiola koji je smenio Jupa Hajkensa i svom Bajernu doneo titulu u Kupu.

Naravno, ponovo godinu dana kasnije usledilo je novo finale u Kupu Nemačke i poslednja utakmcia Klopa na klupi ''Milionera.'' Volfsburg je ovog puta bio bolji od Bajerna sa 3:1. To je bila čaša koja je prelila čašu kod Klopa.

Nakon toga, usledilo je novo Klopovo finale, ali sada sa Liverpulom i novi debakl. Bio je Liga kup 2016. godine i Mančester siti je slavio sa 4:2 (1:1). Po rečima Klopa, nije bilo tužnijeg čoveka na planeti, iako je Siti bio veliki favorit u tom meču.

foto: PA/PETER POWELL

Kada je Nemac pomislio da ne može gore, uslediolo je finale Lige Evrope i novi debakl Redsa, ovog puta od Sevilje u finalu rezultatom 3:1.

A, onda novo finale Lige šampiona i novi poraz, ovog puta od Real Madrida rezultatom 3:1. Sve to je bilo pre samo godinu dana.

Da li će se prokletstvo nastaviti i večeras, videćemo!

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track