ČUVENI PLAVOKOSI VEZISTA ZA KURIR: Biće teško Ukrajini, ali i Orlovima jer ste se prerano odrekli Baneta Ivanovića! (FOTO)
Foto: Foto Kurir

Reč legende Ukrajine

ČUVENI PLAVOKOSI VEZISTA ZA KURIR: Biće teško Ukrajini, ali i Orlovima jer ste se prerano odrekli Baneta Ivanovića! (FOTO)

Fudbal -

Anatolij Timoščuk veruje da nas u Lavovu očekuje lepa utakmica u kojoj je jedino sigurno da će se oba rivala truditi da ne budu poraženi

Legendarni reprezentativac Ukrajine Anatolij Timoščuk u intervjuu za Kurir izjavio je da se na mestu selektora Mladena Krstajića nikada ne bi odrekao Branislava Ivanovića, ali da i pored odsustva iskusnog štopera Srbija ima takvu ekipu od koje bi se domaćin meča u Lavovu morao da se pribojava.

Pomoćnik u stručnom štabu Zenita veruje da ćemo u petak u Lavovu gledati dobru utakmicu dve ekipe koje žele plasman na EP 2020.

Šta očekujete od ovog duela?

- Uh, ne znam šta bih rekao. Ukrajina se nalazi u dobroj situaciji zahvaljujući remiju u gostima protiv Portugala i pobedi nad Luksemburgom. Znam da je jedino sigurna želja i jednih i drugih da ne izgube ovu utakmicu i učiniće sve da ostanu pozitivni, jer plasman na EP 2020 je svima cilj - priča Timoščuk.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Ko je u boljoj formi i šta treba da brine selektora Srbije?

- Ne bih rekao da se Srbi plaše ovog gostovanja u Lavovu, ali zbog trenutne forme Ševčenkovog tima mislim da će i oni i svaki drugi rival morati da budu ozbiljno pripremljeni kako bi došli do pobede protiv Ukrajine na njenom terenu. Srbima sigurno neće biti lako.

Šta mislite, gde će selektor Ševčenko tražiti slabu tačku u timu Srbije?

- Iz tima je izašao Bane Ivanović, a svi znamo da je on veoma iskusan i kvalitetan štoper. Došlo je nekoliko mladih igrača koji su pokazali talenat, ali bez obzira što to sad dobro funkcioniše, mislim da je uvek važno imati jednog tako iskusnog fudbalera kao što je Ivanović.

Da li mislite da je Ukrajina favorit?

- Iskreno, verujem da ni Ukrajini neće biti jednostavan posao sa vašim timom. Ne sumnjam jedino u to da će utakmica biti zanimljiva.

foto: Foto Kurir

Srećno, brate, Srbine!

Nakon što je završio intervju Timoščuk je sastavio nekoliko jednostavnih, ali ispravnih rečenica na srpskom jeziku. Nije opsovao, što je već postalo pravilo kada se razgovara sa strancima koji su negde bili u kontaktu sa Srbima ili Hrvatima, ali nije ni stigao da objasni ko su mu bili učitelji.

- Izvini, pričao sam ruski. Razumeš? Srećno, brate Srbine - rekao je prilikom ispunjavanja poslednjeg novinarskog zahteva za zajedničko fotografisanje.

Timoščuk je u igrajući u Šahtjoru dugo godina delio svlačionicu sa Igorom Duljajem i Dariom Srnom, dok je u Bajernu bio saigrač sa Hrvatima Pranjićem, Olićem i Mandžukićem, u Zenitu sa našim Matejom Kežmanom...

Lična karta

Anatolij Timoščuk Rođen: 30. mart 1979, Lutsk, Ukrajina Pozicija: Vezni Klubovi: Šahtjor, Zenit, Bajern, Kairat Reprezentacija: 143 meča, 4 gola

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track