JOKAN TRAŽI MILIONČE: Otkrivamo uslove koje je Slaviša Jokanović postavio čenicima FSS!
Foto: Reuters

Savez na potezu

JOKAN TRAŽI MILIONČE: Otkrivamo uslove koje je Slaviša Jokanović postavio čenicima FSS!

Fudbal -

Trener koji je ostvario zapažene rezultate u Engleskoj ne želi da se odrekne plate koju ima u Fulamu, klubu sa kojim i pored otkaza ima ugovor do 2022. godine

Posle Ljubiše Tumbakovića, čelnici Fudbalskog saveza Srbije pričali su sa Slavišom Jokanovićem, kojem su takođe ponudili mesto selektora.

Smena Mladena Krstajića naterala je odgovorne u Savezu da u što kraćem roku pronađu najbolje i najkvalitetnije rešenje za reprezentaciju.

Bivši trener Fulama bio je počastvovan pozivom FSS, ali je na ponudu odgovorio postavljanjem određenih finansijskih uslova i "prebacio lopticu" na teren čelnika FSS, koji moraju da razmotre da li su spremni da odgovore na njegove prohteve. Slaviša Jokanović ima važeći ugovor s Fulamom do leta 2022. godine koji mu garantuje najmanje 1.000.000 evra po sezoni. Fulam je prošlog leta dao visoku platu Srbinu, koji je u to vreme bio u pregovorima sa Čelsijem.

foto: Reuters

Pošto je smenjen u novembru prošle godine, na zahtev Fulama srpski stručnjak je ostao pod ugovorom i klub ga i dalje plaća. U slučaju da postigne dogovor s čelnicima FS Srbije, Slaviši Jokanoviću bi automatski prestala da važi saradnja s Fulamom, jer bi pronašao novo radno mesto.

Slaviša Jokanović je mlad i moderan stručnjak, čovek kojeg bi 100 odsto prihvatila sportska javnost u Srbiji. Opet, stoji otvoreno pitanje da li popularni Jokan želi da se vraća u srpski fudbal, s obzirom na sve ono što mu se desilo u Humskoj posle dve sezone u kojima je kao trener Partizana osvojio duplu krunu.

Slaviša Jokanović stekao je reputaciju u Engleskoj, gde je s velikim uspehom vodio Votford, zatim i Fulam. Obe ekipe je iz Čempionšipa uveo u Premijer ligu, ali je samo s Fulamom ostao na klupi tima u najvišem rangu. Ovog leta odbio je ponude Notingema, Vest Bromviča i Midlsbroa.

Poseta iz Kine

Stanojević odbio u startu

foto: Dado Đilas

Protekle sedmiceu Srbiji je boravio Aleksandar Stanojević, nekadašnji trener Partizana i omladinske reprezentacije. Video se s ljudima bliskim čelnicima FSS, koji su mu prezentovali mogućnost preuzimanja reprezentacije. Već u startu Stanojević je odbio tu mogućnost pravdanjem da ima klub i sjajnu platu u Kini. Da podsetimo, Aleksandar Stanojević predvodi ekipu Peking Rene, koja se trenutno nalazi na 13. mestu kineskog prvenstva.

Slaviša Jokanović

50 godina ima srpski trener 7 klubova vodio u karijeri 2 puta ušao u Premijer ligu

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track