FUDBALER ZVEZDE MIRKO IVANIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: O Beronovim koracima, Nikoli Jokiću, Belorusiji, Voši!
Foto: Starsport©

Samouverenost pred početak nove sezone

FUDBALER ZVEZDE MIRKO IVANIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: O Beronovim koracima, Nikoli Jokiću, Belorusiji, Voši!

Fudbal -

Stigao je u Crvenu zvezdu ove zime u transferu vrednom 1,8 miliona evra iz BATE Borisova. Mirko Ivanić je fudbaler od koga u stručnom štabu ovog leta mnogo očekuju

Ni njegove ambicije nisu ništa manje. Ofanzivni i kreativni vezni fudbaler bez okolišanja je istakao da je njegov glavni cilj plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Crvena zvezda želi i treću godinu zaredom da igra u Evropi, u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

- Svakako je naš cilj Evropa! Glavni je ulazak u Ligu šampiona! Pokušaćemo... Treba da razmišljamo samo o tome i da tome težimo. Uvek treba pred sebe postavljati velike ciljeve. Ne treba da se osvrćemo na prošlu sezonu i ono što je bilo. I da se tako i ponašamo - objasnio je Mirko Ivanić (25), a potom dodao:

- Ovo što mi predstoji ovog leta sa Crvenom zvezdom su najvažnije

kvalifikacije u mojoj dosadašnjoj karijeri. Daj bože da bude Liga šampiona. Voleo bih da za Zvezdu uradim ono što je prošle godine učinio Ben.

Tokom prolećnog dela sezone Mirko Ivanić igrao je po levoj strani, dok ga je ovog leta trener Vladan Milojević stavio u sredinu.

- Više mi odgovara da igram u sredini nego na strani. Biće dosta utakmica ove sezone, šef ima dosta zamisli, a mi igrači moramo da odgovorimo na svaku poziciju na koju nas stavi.

Novi lider na terenu Crvene zvezde je Marko Marin, igrač velikog fudbalskog autoriteta.

- Igranje s Marinom mi odgovara i mnogo znači. Sjajan je igrač, lako je kad si s njim na terenu. Igrao je na nekom ozbiljnijem nivou na kojem mi ostali nismo bili. Konkretno u Premijer ligi.

Pre odlaska u inostranstvo 2016. jurili su ga Zvezda i Partizan. Navijači Vojvodine tada su bili protiv njegovog transfera u redove večitih.

- Iz Vojvodine sam hteo isključivo da odem u inostranstvo, da se oprobam u nekoj jačoj ligi. Ispostavilo se da to nije bilo baš tako. Posle tri godine i promena koje su se desile u Crvenoj zvezdi osetio sam da tu mogu mnogo da napredujem i poželeo sam da se vratim. Tek kad odeš u inostranstvo, vidiš koliko su naši klubovi Crvena zvezda i Partizan pre svega veliki. Mada je Zvezda u ovom trenutku mnogo ispred velikog rivala... Nekad, kad završim karijeru, kad se osvrnem iza sebe i kažem da sam bio u Crvenoj zvezdi, onda će to nešto da znači. Vojvodinu poštujem i uvek ću je podržavati - poručio je Mirko Ivanić.

Belorusi vole Srbe

Mirko Ivanić otkriva da je boravak u Belorusiji, dok je igrao za ekipu BATE Borisova, dosta uticao na njega:

- Mnogo mi je značilo što sam proveo tri godine u Belorusiji. Druga kultura, naučio sam jezik, upoznao druge ljude. Sve to me je dosta očvrsnulo. Belorusi imaju baš lep odnos prema nama. Gledaju nas kao bratski narod.

Obožava psihologiju

Slobodno vreme na pripremama koristi za čitanje.

- Volim bioskop i pozorište. Dosta čitam. Sad trenutno psihologiju, volim i romane. Na pripremama čitam knjigu "Prisutnost", dobra je, preporučio bih je. Slobodno vreme provodim s devojkom i društvom - otkrio je Ivanić.

Ne volim da upadam u oči

Na prvi pogled, Mića Ivanić odaje utisak mirnog i povučenog momka.

- Generalno, isti sam kao i na terenu. Mnogi mi zameraju da sam previše miran. Mada, nisam baš takav. Ponašam se normalno, ne želim da budem upadljiv zbog svog ponašanja - jasan je Ivanić.

Jokić je najbolji

Pored fudbala, Mirko Ivanić je veliki zaljubljenik u košarku:

- Volim košarku. Gledao sam derbi preko tableta. Pitate me da li su bili koraci? Bili su (smeh)... Ali sudijske greške su sastavni deo sporta. Mada mislim da bi Crvena zvezda pobedila i u petoj utakmici jer je kvalitetnija od Partizana. Pratim i NBA ligu. Gledao sam Jokićeve utakmice kad god sam mogao. Jedan od najboljih košarkaša na svetu, definitivno!

foto: AP

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track