ŽAL ZA DOBRIM FUDBALOM I LEPIM VREMENIMA Mijatović: Da je opstala Juga, bili bismo prvaci sveta !
Foto: Printscreen

Nostalgija

ŽAL ZA DOBRIM FUDBALOM I LEPIM VREMENIMA Mijatović: Da je opstala Juga, bili bismo prvaci sveta !

Fudbal -

Predrag Mijatović veruje da bi selekcija SFRJ bila svetska fudbalska sila da se država nije raspala

Proslavljeni fudbaler Partizana Predrag Mijatović tvrdi da bi, da je SFRJ poživela još koju godinu dok je na sceni bila njegova generacija igrača, tadašnji plavi tim sasvim sigurno osvojio jedno značajno takmičenje: Svetsko ili Evropsko prvenstvo.

Mijatović iz Španije prati šta se dešava u Partizanu, ali zasad je spreman da crno-belima pomogne savetima, iako...

- Nikad ne reci nikad - ističe popularni Mijat za BBC kada se spomene želja navijača Partizana da ga konačno vide na jednoj važnoj funkciji u klubu.

Za sebe kaže da nije nostalgičan, ali ipak smatra da bi opstanak zajedničke države reprezentaciji Jugoslavije doneo jedan vredan trofej:

- Nisam osoba koja žali za stvarima iz prošlosti, ali da smo ostali zajedno, vezali bismo tri-četiri velika takmičenja i, uz veliku dozu sreće, verovatno bismo osvojili neku titulu.

Jedan je Ronaldo

Tokom sportske karijere Mijatović je imao priliku da upozna Real Madrid i kao igrač i kao funkcioner.

foto: Reuters

Više mu se dopada klub iz vizure aktivnog fudbalera, mada nije samo gol protiv Juventusa u finalu Lige šampiona ostao detalj za sva vremena:

- Ronaldo je predstavljen 2009. u junu, ali ceo posao smo završili još u decembru 2008. Kad se prisetim, skoro godinu dana smo radili na tom transferu, koji je bio jedan od najvećih u istoriji fudbala. Ispunio je očekivanja, i to što je on uradio, ne verujem da će neko uspeti da ponovi u dresu Reala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track