SAVO MILOŠEVIĆ O PROBLEMIMA SRPSKOG FUDBALA: Nemamo jasnu strategiju, idemo gore-dole
Foto: Starsport©

GOST U NOVOM PAZARU

SAVO MILOŠEVIĆ O PROBLEMIMA SRPSKOG FUDBALA: Nemamo jasnu strategiju, idemo gore-dole

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas prilikom posete Novom Pazaru da takvi klubovi i tereni mnogo nedostaju srpskom fudbalu i da su regionalni centri suština fudbalske priče.

"Bez raspodele na regione, gde bi se fudbal ravnomerno razvijao, teško je napredovati. Idemo gore-dole i još uvek nemamo jasnu strategiju po pitanju centara, uprkos političkoj volji i nekakvom raspoloženju Fudbalskog saveza Srbije, koji prepoznaje te prioritete. To su centri po prirodi, uvek su bili i moraju biti i dalje", rekao je Milošević.

On je naveo da bi na rešavanju tog problema trebalo da rade fudbalski radnici i država, ali i lokalne samouprave.

"Svi pričaju o privatizaciji, i ja sam za, ali pre toga mora se obezbediti infrastruktura. Ako uradimo privatizaciju, a da fudbalski klubovi ne budu obezbedjeni, onda će ti klubovi nestati. To je osetiljivo pitanje i njime se moramo ozbiljno baviti", ocenio je Milošević.

Partizan se trenutno priprema na Zlatiboru, a Milošević, koji je pre tri meseca seo na klupu crno-belih i sa ekipom osvojio trofej u Kupu Srbije, naglasio je da ne voli da ponavlja kakve su ambicije tog kluba u predstojećjoj sezoni.

"Ciljevi Partizana moraju uvek biti najveći. Jedino mogu da obećam da ću raditi 120 odsto i da ću naterati sve oko mene da rade 120 odsto. Za koliko će to biti dovoljno, to samo bog zna", kazao je Milošević.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track