EVO KOLIKA ĆE BITI PLATA SELEKTORA ORLOVA: Novi strateg po zaradi biće rame uz rame sa Krstajićem i Muslinom
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

TUMBA NOVI SELEKTOR?

EVO KOLIKA ĆE BITI PLATA SELEKTORA ORLOVA: Novi strateg po zaradi biće rame uz rame sa Krstajićem i Muslinom

Fudbal -

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Ljubiša Tumbaković, ostalo je samo da se još ozvaniči njegovo imenovanje.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije će se sastati u narednih dva-tri dana i tada će i zvanično proglasiti Tumbakovića za novog stratega Orlova.

ljubiša tumbaković
ljubiša tumbakovićfoto: Starsport©

A dok se to ne desi, beogradski mediji istraživali su kolika bi mogla biti plata novog selektora. To bi bila zarada od 300.000 evra na godišnjem nivou.

Za istu svotu novca Orlove su vodili Mladen Krstajić koji je bio početnik na klupi reprezentacije u prethodnih godinu dana, ali i Slavoljub Muslin sa kojim je Srbija izborila odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

mislin i krstajić
mislin i krstajićfoto: Dado Đilas

Kad smo kod para i tumbakovića, podsetimo da je doskorašnji selektor Crne Gore na tom mestu primao duplo manju platu - 150.000 evra. Pretpostavlja se da će iznos od 300.000 evra, novi strateg Orlova dobiti na ime bonusa ako uspe da odvede državni tim na Evropsko prvenstvo.

Biće to vraški težak posao, makar kroz predstojeće kvalifikacije, jer je Srbija doživela težak udarac od Ukrajine u Lavovu (0:5), a prvi naredni rival je Portugalija, koja će 7. septembra doći u Beograd da traži nazad bodove, koje su joj Srbija (1:1) i Ukrajina (0:0) otele u Lisabonu.

Upravo će taj meč protiv Portugalije biti i Tumbakovićev debi na klupi reprezentacije. Teže nije mogao ni da zamisli...

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track