ŠTA NACIJA MOŽE DA OČEKUJE OD "ORLOVA" POD KOMANDOM 10. SELEKTORA: Tumbina "tiki-taka" na proveri protiv Portugala!
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

USKORO

ŠTA NACIJA MOŽE DA OČEKUJE OD "ORLOVA" POD KOMANDOM 10. SELEKTORA: Tumbina "tiki-taka" na proveri protiv Portugala!

Fudbal -

Novi trener "orlova" je, dok je vodio Partizan, forsirao igru kratkih pasova kao svojevremeno Barselona predvođena Pepom Gvardiolom

Obavešteni izvori tvrde da će Ljubiša Tumbaković od selektorskog posla zarađivati 300.000 po sezoni, a šta fudbalska Srbija može da očekuje od njegovog rada sa "orlovima"?

Prvo i najvažnije - da se uspostavi bolje raspoloženje kod nosilaca igre. U konkurenciju će se se vratiti svi nezadovoljni radom i ponašanjem Mladena Krstajića, a to znači da već protiv Portugala u Beogradu 7. septembra u timu možemo videti Luku Milivojevića i Matiju Nastasića.

Neki će reći i Nemanju Matića, budući da ga nije bilo u martu i junu na tri poslednje utakmice sa Nemačkom, Portugalom i Ukrajinom, što su pojedinci razumeli kao njegov način da pokaže neslaganje sa Krstajićevim izborom tima i taktike u Ligi nacija.

foto: Fss-rs

Osim za svlačionicu, Matić će biti važan i za izgled Tumbinog tima na terenu. Onaj Tumbaković kakvog je Srbija zapamtila dok je vodio Partizan bio je domaća verzija Barselonine "tiki-taka" igre kratkih dodavanja, a miran i precizan pas Matića i Milivojevića mogao bi od njih ponovo napraviti glavnu osovinu ekipe kao u vreme Slavoljuba Muslina.

Ipak, pogrešno je vezivati sve trenerske uspehe Tumbakovića s beskonačnim "ja tebi, ti meni" dodavanjima. Umele su njegove ekipe da dođu do blistavih pobeda i nakon sjajno organizovanih kontranapada, ali za taj stil igre bili su mu na raspolaganju brzi fudbaleri u manevru i špicu.

Ako poželi na terenu Matića, Milivojevića, Tadića, Milinković-Savića, Ljajića i Mitrovića, onda ćemo od Tumbakovićevih "orlova" dobiti "tiki-taku", jer ih niko, pa ni on, ne može učiniti bržim nego što jesu.

foto: Starsport©

Izvršni odbor u ponedeljak

Izvršni odbor FSS sastaće se sutra u Staroj Pazovi, posle čega se može očekivati da bude obelodanjena zvanična odluka o postavljenju Ljubiše Tumbakovića na mesto selektora A reprezentacije. Takođe, "fudbalska vlada" će na poziciju selektora mlade reprezentacije dovesti Neška Milovanovića iz lučanske Mladosti, a obe promocije biće organizovane početkom jula.

D.P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track