Prosinečki i hvali i kudi
Foto: Dado đilas

epilog

Prosinečki i hvali i kudi

Fudbal -
"Ovo je bila neverovatna utakmica, sa dva potpuno različita poluvremena. U prvih 45 minuta sam bio oduševljen igrom koju smo prikazali, i dugo nisam video tako dobro izdanje mojih igrača", rekao je Prosinečki

VITEBS- Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pohvalio je igru svojih fudbalera posle pobede od 4:3 nad Naftanom, ali je rekao da je nedopustivo da se nastupa kao što je bilo u drugom poluvremenu.

"Ovo je bila neverovatna utakmica, sa dva potpuno različita poluvremena. U prvih 45 minuta sam bio oduševljen igrom koju smo prikazali, i dugo nisam video tako dobro izdanje mojih igrača", rekao je Prosinečki novinarima u Vitebsku.

Zvezda je vodila sa 3:0 na poluvremenu prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je u finišu morala da spasava pobedu.

"(U prvom poluvremenu) bilo je mnogo želje, dobrog trčanja, postgli smo tri gola uz još nekoliko propuštenih prilika. U poluvremenu sam skrenuo pažnju igračima da moraju da nastave isto da igraju i u nastavku, jer naš protivnik više nije imao šta da izgubi i pretpostavio sam da će da nas napadne svim silama", kazao je on.

"To se i desilo i malo je falilo da na kraju ugrozimo sigurno vođstvo koje smo imali. Takve stvari ne smeju da nam se dešavaju i imamo nekoliko dana da do revanša da analiziramo propuste kako nam se ne bi ponavljali", rekao je Prosinečki.

Trener Naftana Igor Kovalevič kazao je da je Zvezdina prošlost opteretila njegove igrače.

"Veliko i slavno ime Crvene zvezde opteretio je moje igrače. Nisu bili u stanju da se odmah suprotstave, tako da nam u drugom poluvremenu ništa nije preostalo nego da branimo savest i čast", rekao je Kovalevič.

On je obećao da će njegov tim u revanšu dati sve od sebe. Ekipu će u revanšu, sledećeg četvrtka u Beogradu, voditi pomoćni trener, pošto će Kovalevič biti sa reprezentacijom Belorusije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track