KURIR SAZNAJE: Tumbaković vraća Krstajićeve begunce!
Foto: Profimedia

DANAS IZLAZI PRED NOVINARE

KURIR SAZNAJE: Tumbaković vraća Krstajićeve begunce!

Fudbal -

Ono što je Kurir prvi pisao, odmah posle debakla Srbije u Ukrajini, juče je dobilo potvrdu - Ljubiša Tumbaković je novi selektor fudbalske reprezentacije!

Proslavljeni trener danas će i zvanično biti promovisan u vođu "orlova" pošto je juče na sednici Izvršnog odbora jednoglasno imenovan u naslednika Mladena Krstajića.

Ljubiša Tumbaković je još pre smene Mladena Krstajića imao prvi razgovor s čelnicima Saveza s predsednikom Slavišom Kokezom na čelu.

Bilo je to odmah posle njegovog odlaska s kormila reprezentacije Crne Gore, pa je već tada napravljen prvi i najveći korak ka saradnji.

Kurir je prvi pisao o tome, da bi usledilo medijsko nagađanje ko bi još mogao da nasledi Mladena Krstajića - Dragan Stojković Piksi, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović, Vladan Milojević, Goran Đorović, Radomir Antić... I još nešto je istina - niko od pomenutih nije dobio zvaničan poziv za mesto selektora Srbije, već je Ljubiša Tumbaković ostao prvi i jedini pik Fudbalskog saveza Srbije.

Tumbakovićev poslednji posao bio je na mestu selektora Crne Gore, odakle je smenjen posle demonstrativne odluke da ne vodi reprezentaciju na meč s Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bilo je to, takođe, pre mesec dana, kada je Srbija doživela debakl u Ukrajini (0:5). I upravo pod utiskom patriotizma Slaviša Kokeza je kontaktirao sa Ljubišom Tumbakovićem, kada je i načelno ugovorena saradnja.

U međuvremenu, posle niza sastanaka Tumba je čak napravio i redosled ciljeva, pa će mu tako prvi korak biti vraćanje Krstajićevih begunaca.

Poznato je da su Luka Milivojević i Matija Nastasić rekli da neće igrati za Srbiju dok je Mladen Krstajić selektor, samim tim došao je red i na njihov povratak u nacionalni tim. Uz njih, u reprezentaciju se vraća i povređeni, ali i uvređeni Nemanja Matić, a Kurir saznaje da će poziv novog selektora ubuduće dobijati i Nemanja Gudelj, možda i iskusni golman Vladimir Stojković.

Debi Ljubiše Tumbakovića na klupi "orlova" biće 7. septembra u Beogradu protiv Ronaldovog Portugala.

Njih je oterao Krstajić:

Nemanja Matić

Luka Milivojević

Matija Nastasić

Nemanja Gudelj

Vladimir Stojković

Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track