MESIJEVO PROKLETSTVO SE NASTAVLJA! PONOVO JE DOŽIVEO FIJASKO U DRESU ARGENTINE: Brazil počistio Gaučose u polufinalu, još jednom je as Barse FRUSTRIRAN napustio teren! (VIDEO)
Foto: AP

KOPA AMERIKA

MESIJEVO PROKLETSTVO SE NASTAVLJA! PONOVO JE DOŽIVEO FIJASKO U DRESU ARGENTINE: Brazil počistio Gaučose u polufinalu, još jednom je as Barse FRUSTRIRAN napustio teren! (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacija Brazila pobedila je Argentinu sa 2:0 u polufinalu Kopa Amerke pred 62.000 gledalaca u Belo Horizonteu.

Strelci za pobednički tim bili su Gabrijel Žesus i Roberto Firmino.

Argentina je odigrala dobar meč, imala je više šuteva od rivala, ali Mesi i družina nisu koristili svoje šanse. Dva puta su pogađali okvir gola na ovom meču.

Lionel Mesi je tako završio još jednu razočaravajuću epizodu u reprezentaciji. Ponovo nije uspeo da se domogne trofeja sa nacionalnim timom. Argentina se tokom čitavog turnira mučila, Mesi nije bio onaj pravi, a ponovo se od njega očekivalo da preuzme odgovornost.

foto: AP

Prvu priliku na meču imala je Argentina u 10. minutu, tačnije Paredes, ali njegov šut je otišao preko gola. Samo sedam minuta kasnije Brazil dolazi do prednosti, Žezus je bio precizan posle asistencije Firmina 1:0.

Mesi je bio nevidljiv u prvih pola sata igre. U 30. minutu je dobro centrirao, Aguero je zahvatio loptu i pogodio prečku.

U drugom delu meča viđena je prilično izjednačena igra. Mesi je u 57. minutu imao sjajnu priliku za izjednačenje, međutim, posle njegovog udarca lopta je pogodila stativu Alisonovog gola.

U 71. minutu Brazil dolazi do prednosti od 2:0. Žezus je povukao kontru, sjajno pronašao Firmina, koji postavlja konačan rezultat na meču 2:0.

Brazil će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Čile - Peru. Finalni meč na programu je u subotu na stadionu "Marakana" u Rio de Ženeiru.

Brazilu je ovo prvo finale Kope još od 2007. godine, kada su i trijumfovali u ovom takmičenju. S druge strane, Argentina trofej čeka od davne 1993. godine.

Mesi će morati da čeka neku novu priliku da ostvari san i osvoji trofej sa Gaučosima. Nikada ništa nije osvojio sa reprezentacijom, ređali su se neuspesi na Mundijalima, turnirima Kopa Amerika... Posle SP u Rusiji se povukao, pa ipak odlučio da se vrati... Međutim, ponovo je doživeo fijasko. Katar 2022. je daleko, pa mnogi smatraju da je naredno takmičenje Kopa Amerika poslednja šansa za asa Barselone.

foto: AP

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track