NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA! Spavali su u hotelu sa KOKOŠKAMA, ispred soba preskakali električne kablove i međusobno delili nagradu od 200  evra: Ovo je priča o NAJVEĆOJ SENZACIJI u istoriji fudbala!
Foto: Profimedia

heroji godine

NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA! Spavali su u hotelu sa KOKOŠKAMA, ispred soba preskakali električne kablove i međusobno delili nagradu od 200 evra: Ovo je priča o NAJVEĆOJ SENZACIJI u istoriji fudbala!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Madagaskara obeležila je Afrički kup nacija.

Madagaskar je napravio senzacionalan uspeh, ostvario je plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija, pošto je nakon jedanaesteraca savladao favorizovani Kongo (3:2).

foto: Profimedia

Madagaskar nikada ranije nije igrao na ovom takmičenju, sam plasman bio je nestvaran uspeh. Niko ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da ovi anonimni momci mogu da savladaju jednu Nigeriju, da osvoje grupu, da eliminišu Kongo i uđu među osam najboljih ekipa u Africi.

"Prijatelji, slabi smo, ali nemojte nas podcenjivati, možemo i mi da iznenadimo", poručio je pred start takmičenja selektor Madagaskara Nikolas Dupuis.

foto: Profimedia

I zaista, iznenadili su čitav svet! U četvrtak će se protiv Tunisa boriti za plasman među četiri najbolje ekipe na Afričkom kupu nacija.

"Ljudi ne shvataju u kakvim uslovima mi radimo i šta ovo nama predstavlja", rekao je selektor Dupuis, koji je u fudbalskom svetu potpuno anoniman, u igračkoj karijeri je dogurao do šeste francuske lige.

Uslove u kojima se Madagaskar spremao za ovo takmičenje opisao je jedan francuski novinar, koji je bio u poseti ovim igračima.

foto: Profimedia

"Hotel je bio u radovima, sve se raspadalo, na putu do soba smo preskakali električne kablove, izbegavajući neprijatne poglede. Kada smo došli na recepcija pored nas je prošlo desetak kokošaka" napisao je šokirani francuski novinar.

Stanje na Madagaskaru je katastrofalno. Iako je fudbal najpopularniji sport, infrastruktura ne postoji. Liga im je u potpunom rasulu, ne zna se ni koji klubovi učestvuju u njoj. Jedni počnu, pa odustanu, drugi se uključe...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zamislite onda kakav je ovo uspeh za njih. Možete samo da naslutite kakvo je slavlje nastalo u Antananarivu kada su izborili četvrtfinale.

Kakva je finansijska situacija najbolje govori činjenica da im je vođa navijača kao nagradu za sjajan uspeh dao 200 evra da podele međusobno!

"Igrači su sve na Madagaskaru učinili ponosnima, ovaj narod se nikad nije ovako radovao", rekao je Dupuis.

foto: Profimedia

Navijači Zvezde maštaju o novom učešću u Ligi šampiona, a kvota da će se tako nešto destiti i da će crveno-beli ponovo stići do grupa LŠ je 4,70. A kvota da će igrati u grupama Lige Evrope je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezdino učešće u evrokupovima.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track