SAVO PRAVI EVROPSKI PARTIZAN: Odlični crno-beli pobedili Bordo! Suma držao čas fudbala, Sadik i Smiljanić tresli mrežu (KURIR TV)
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

POLOŽILI NAJTEŽI ISPIT

SAVO PRAVI EVROPSKI PARTIZAN: Odlični crno-beli pobedili Bordo! Suma držao čas fudbala, Sadik i Smiljanić tresli mrežu (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Bordo 2:1 (1:0) u pripremnoj utakmici odigranoj u Austriji, nadomak Klagenfurta.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Austrije - Nemanje Ilića

Duel sa francuskim timom predstavljao je najteži test za crno-bele, koji su ga sa uspehom položili, ne samo zbog rezultata, već i zbog igre. U nastupu Partizana vidljiv je rukopis trenera Save Miloševića, počev od visokog presinga, pa do smišljenih napadačkih akcija.

Naravno, ako žele dobre rezultate na svim frontovima, crno-beli će morati još dosta toga da dorade, ali za ovu fazu priprema mogu da budu izuzetno zadovoljni prikazanim.

Navijače crno-belih će posebno obradovati to što je pojačanje iz Rome Umar Sadik postigao prvenac već u prvom meču u kome je bio starter, ali i što se probudio Sejduba Suma. Najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji po povratku iz Izraela sa pozajmice pokazuje znake "metamorfoze". Trener Milošević ga je hvalio za rad na treninzima, a i na utakmici sa Bordoom je bilo očigledno da na svojoj prirodnoj poziciji (iza leđa napadača) može mnogo da pruži.

Srpski tim je iznenadio "žirordince" jakim presingom od prvog sudijskog zvižduka. Trebalo je da prođe 20-ak minuta da se ekipa Bordoa snađe i oslobodi se inicijative rivala. Tada se borba rasplamsala...

Partizan je poveo u 42. minutu. Suma je napravio majstoriju, preko pola terena je poslao teledirigovanu loptu, Sadik je pobegao čuvaru, prevario golmana i upisao se u strelce.

Igralo se kao da je utakmica takmičarska, pa shodno tome su Francuzi u drugom poluvremenu imali više loptu u posedu, nekoliko puta i zapretili, ali su u Bojanu Ostojiću imali neprelaznu prepreku.

Crno-beli su pretili iz kontri, ali su do 2:0 stigli posle prekida.

U 78. minutu, manje od dva minuta otkako je ušao u igru, gol je postigao Milan Smiljanić. Rajko Brežančić je izveo korner sa leve strane, Nemanja Miletić je glavom poslao loptu u gužvu, u kojoj se Smiljanić najbolje snašao i zatresao mrežu.

Bordo je samo četiri minuta kasnije uspeo da izjednači preko rezerviste Brijana, ali ne i više od toga, jer su crno-beli uspeli da do kraja iskontrolišu dešavanja na terenu.

Mogli su crno-beli u finišu i do trećeg gola, međutim, Aleksandar Lutovac se spetljao kada mu je Smiljanić namestio zicer.

Na kraju, u Partizanu mogu i moraju da budu zadovoljni, i igrom i rezultatom, koji, bez obzira što su u toku pripreme, nije beznačajna stavka, zarad sticanja samopouzdanja.

1 / 9 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1

86. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Smiljanić je namestio zicer Lutovcu, koji se spetljao kada se našao sam pred golmanom.

83. minut - 2:1 - BRIJAN! Nije mu bilo teško da zatrese mrežu Partizana posle sjajnog prodora i asistencije Belanove.

78. minut - 2:0 - SMILJANIĆ! Iskusni vezista se upisao u strelce nepuna dva minuta pošto je ušao u igru. Brežančić je izveo korner sa leve strane, Miletić je glavom poslao loptu u gužvu, u kojoj se Smiljanić najbolje snašao i zatresao mrežu.

76. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Ožegović je "izbacio" Filipa Stevanovića samog pred golmana Bordoa, ali je mladi napadač šutirao za malo pored gola.

76. minut - Još jedna izmena Save Miloševića - Smiljanić umesto Šćekića.

71. minut - Dobra akcija crno-belih po desnoj strani, posle duplog pasa sa Miletićem, centrirao je Lutovac, a golman Bordoa intervenisao ispred Ožegovića.

69. minut - Ostojić, sada sa kapitenskom trakom, igra odlično, ponovo je otklonio opasnost pravovremenom intervencijom.

66. minut - Pogrešio je Miletić, Bordo je stvorio šansu, a udarac Brijana je u poslednjem trenutku izblokirao Ostojić.

62. minut - Izmene u Partizanu... Nemanja Stevanović je na terenu umesto Stojkovića, koji je kapitensku traku predao Ostojiću. Filip Stevanović je zamenio Ivanovića, Lazar Pavlović Sumu, a Ožegović Sadika.

59. minut - Bordo sada ima više loptu u posedu.

53. minut - Vodi se borba kao da je zvanična utakmica. Vidi se da je i jednima i drugim stalo do rezultata.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena u Partizanu: Brežančić i Lutovac umesto Uroševića i Tošića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0

45. minut - Šansa za Bordo! De Previl je krenuo sam na Stojkovića, ali je Miletić pravovremeno startovao i sprečio kapitena Bordoa da šutira.

42. minut - 1:0 - SADIK! Nigerijcu je u prvoj utakmici za Partizan u kojoj je bio starter postigao prvenac. Suma ga je fantastično proigrao, bila je to asistencija skoro preko pola terena, Sadik je pobegao čuvaru i prevario golmana Kostila.

40. minut - U poslednjih 10-15 minuta Francuzi su imali inicijativu, a sada su crno-beli posle duže vremena organizovali konkretan napad, iz kog su dobili samo korner. Kao i kod svih prethodnih udaraca iz ugla nije bilo opasnosti po gol Bordoa, čiiji visoki fudbaleri dominiraju u skoku.

foto: Printscreen

26. minut - Šut Šćekića za novi korner Partizana, posle koga je usledio još jedan, ali opet ništa.

24. minut - Bordo se oslobodio pritiska... Posle "skraćenog kornera" sa leve strane Bakva je pokušao glavom, a Stojković nije imao problema da ukroti loptu.

22. minut - Ponovo preti Partizan! Suma je dao malo jaču loptu Uroševiću na levo krilo, on je ipak centrirao, a Sadik nije dobro reagovao pred golom

21. minut - Prvi kakav-takav napad Bordoa, započeo ga je Dijara, ali je Ostojić klizećim startom izbacio loptu iz šesneasterca.

14. minut - Partizan igra visoki presing i pravi velike probleme Francuzima, koji teško iznose loptu. Inače, crno-beli imaju daleko veći posed u uvodu meča.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

12. minut - Tošić je izveo prekid sa desne strane, iz gužve u kaznenom prostoru Partizan je dobio korner, posle kog se ništa značajno nije dogodilo.

11. minut - Ivanović zadaje najviše problema odbrani Bordoa. Istina, još ništa konkretno nije urađeno pred golom francuskog tima.

7. minut - Prvi korner za Partizan, Francuzi lako otklanjaju opasnost.

5. minut - Još jedan napad crno-belih koji je obećavao, Ivanović je prošao po levom krilu, ali nije uspeo da pošalje loptu pred gol.

2. minut - Partizan je krenuo ofanzivno od starta. Ivanović je šutirao iz neposredne blizine gola, ali je izblokiran.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Printscreen

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma, Ivanović, Sadik.

Trener: Savo Milošević

BORDO: Kostil, Kvateng, So, Bajse, Pablo, Punđe, Lotin, De Previl, Dijara, Mansini, Bakva.

Trener: Paulo Souza

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić
foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

Glavni sudija: Kristijan Petru

Pomoćnici: Mihael Obricberger, Edin Kudić

Crno-beli su u dosadašnjem delu priprema odigrali četiri meča. Tokom boravka na Zlatiboru poraženi su od podgoričke Budućnosti 0:1, zatim su u Ugljeviku savladali Zvijezdu 09 rezultatom 2:0, a otkako su stigli u Sloveniju sastali su se sa lokalnim niželigašem Beltincima i deklasirali ga 6:0, a onda su izgubili od Olimpije u Ljubljani 0:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track