ZVEZDIN PRVI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Crveno-beli u karnevalskoj atmosferi na Marakani otpisali Suduvu! Gobeljić pocrveneo zbog brutalnog starta (KURIR TV)
Foto: Starsport©

SLEDEĆI JE HELSINKI

ZVEZDIN PRVI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Crveno-beli u karnevalskoj atmosferi na Marakani otpisali Suduvu! Gobeljić pocrveneo zbog brutalnog starta (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su obavili posao sa Suduvom u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i savladali je na stadionu "Rajko Mitić" - 2:1 (2:0).

Crveno-beli su se večerašnjom pobedom, posle 0:0 u Litvaniji, plasirali u drugu rundu, u kojoj će se sastati sa Helsinkijem, koji je danas u Toršavnu (2:2) odbranio prednost iz prvog meča (3:0).

Srpski i finski prvak srešće se sledeće nedelje u Beogradu.

"Delije" su se pobrinule da se novosezonska premijera prvaka Srbije na "Marakani" pretvori u feštu. Skoro 24.000 navijača napravilo je sjajnu atmosferu, a izabranici trenera Vladana Milojevića su im se odužili dobrom igrom i golovima postignutim u prvom poluvremenu.

Milojević je na teren poslao isti sastav kao u prvom meču, dok Zvezdina pojačanja nisu bila ni na klupi. Dali su crveno-beli gas do daske od početka, brzo slomili otpor, realno, znatno slabijeg rivala i otklonili sve dileme oko ukupnog pobednika dvomeča.

Ukupan utisak su samo donekle pokvarili isključenje Marka Gobeljića i gol primljen u 95. minutu.

Zvezdinu struku, ali i navijače posebno raduje to što su El Fardu Ben i Ričmond Boaći pokazali da su se probudili iz sna u kome su bili krajem prošle sezone i tokom priprema, ali i što novi kapiten Marko Marin planira da nastavi po starom - da maestralnim potezima uveseljava "Delije".

Šampion Srbije je poveo već u četvrtom minutu, strelac je bio Boaći na asistenciju Bena. Njih dvojica su učestvovala u akciji i u 29. minutu kada je sjajnim udarcem mrežu zartesao Marin.

Mogao je domaćin i ubedljivije da pobedi, ali je stativa zaustavila pokušaj Boaćija u finišu prvog poluvremena, dok su u nastavku šanse promašili (ponovo) Boaći i Mirko Ivanić, u finišu je Ben uzdrmao prečku, a onda i Branko Jovičić propustio da se upiše u strelce...

Za promašaje je Zvezda kažnjena u 95. minutu pogotkom Živanovića, a mogla je i nešto ranije da je Rikets bio malo precizniji kada je uzdrmao prečku.

Zvezda je poslednjih pola sata igrala sa igračem manje, jer je isključen Marko Gobeljić, koji je žestoko startovao i teško povredio Slavickasa, pa mu je mađarski sudija Adam Farkaš pokazao direktan crveni karton.

Crveno-bele ovaj start sezone neodoljivo podseća na prošlogodišnji. I tada su krenuli sa 0:0 u gostima (u Rigi protiv Spartaksa), pa su u revanšu pobedili (2:0) i prošli dalje. I tada su eliminisali Suduvu (u drugom kolu - 3:0, 2:0)... Na kraju su stigli do Lige šampiona...

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1

90+5. minut - 2:1 - TOPČAGIĆ! Ublažio je poraz Suduve.

89. minut - PREČKA! Ben je opalio kao iz topa sa 15, 16 metara - u prečku.

86. minut - PREČKA! Gosti su uzdrmali okvir gola posle kornera i šuta Riketsa.

68. minut - Velika šansa za Ivanića! Istrčao je sam pred Karduma, ali je loše šutirao - pravo u golmana gostiju.

SAVIĆI U SRCU DELIJA!

63. minut - Taktička izmena Milojevića posle isključenja Gobeljića, izveo je napadača Boaćija, a na poziciju desnog beka poslao Stojkovića. I gosti su napravili promenu, Hladik igra umesto povređenog Slavickasa.

foto: Starsport
foto: Starsport

60. minut - CRVENI KARTON ZA GOBELJIĆA! Zvezdin defanzivac žestoko je startovao na Slavickasa, pa je isključen. Deluje da je fudbaler Suduve teško povređen i da mu je noga slomljena.

59. minut - Snažan šut Rodića iz slobodnjaka za uzdahe navijača.

56. minut - Zvanično, na tribinama je 23.751 gledalac.

48. minut - Šansa za Zvezdu! Marin je centrirao, a Boaći sa sedam, osam metara šutirao za malo pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

NAVIJAČI ZVEZDE POSLALI PORUKE PODRŠKE MIHAJLOVIĆU I KUZMIĆU

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:0!

38. minut - STATIVA! Boaći je "otresao" Jankauskasa i tukao, ali je golman Kardum zakačio loptu i ona je pogodila stativu.

29. minut - 2:0 - MARIN! Brzo su crveno-beli razmenili pasove (Marin, Ben i Boaći) i izbacili celu odbranu Suduve, na kraju je Boaći asistirao Marinu, koji je sjajno šutirao.

16. minut - Velika šansa za goste! Slavickas je centrirao sa levog krila, lopta je pala na peterac, a Topčagić nije dobro reagovao.

5. minut - Na tribinama je više od 20.000 gledalaca.

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

4. minut - 1:0 - BOAĆI! Fantastična asistencija Bena, Boaći je izašao sam pred gol, doduše iskosa sa desne strane, ali je precizno ciljao. Sjajan početak Zvezde, a navijače naročito raduje što su proradili Ben i Boaći.

1. minut - Utakmica je počela.

KOREOGRAFIJA NA SEVERU KAO U ARGENTINI!

20:43 - Delije grmljavinom dočekale crveno-bele

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se za isti tim koji je počeo prvi meč u Litvaniji. Na Zvezdinoj klupi nema nijednog novajlije...

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Ivanić - Boaći.

Suduva: Kardum - Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas - Golubickas, Čađenović, Verbickas - Gotal, Topčagić.

Sudija: Adam Farkaš (Mađarska)

foto: Kurir

BLOG UŽIVO:

20:33 - Deca po blagoslovu manastira Hilandar na tribini

Deca iz Knina, Kumanova, Štipa, Uroševca, Gnjilana nalaze se na istočnoj tribini po blagoslovu manastira Hilandar kao gosti Crvene zvezde. Lep gest srpske svetinje i kluba prema najmlađima.

20:19 - Delije pune Sever

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

20:18 - Zagrevanje

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

20:11 - Zvižduci za Litvance

20:02 - Sve veća gužva ispred Marakane

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

19:37 - Delije pristižu, na Autokomandi jake policijske snage

19:30 - Nalickana zapadna tribina

U prvom meču u Marijampolu nije bilo golova.

Pobednik ovog dvomeča u drugoj rundi sastaće se sa boljim iz duela između Helsinkija i Toršavna, a Finci su nadomak prolaska dalje, jer su u prvom susretu kao domaćini pobedili čak 3:0.

Zvezda i Suduva su se sreli i prošle godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tada u drugom kolu, a crveno-beli su posle ubedljivog trijumfa u Beogradu od 3:0, bili bolji i u Litvaniji 2:0. Svi u taboru srpskog šampiona veruju da će konačan ishod biti isti...

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track