SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA UZ VATROMET POLOMILA JAVOR: Crveno-beli lako do prve pobede, lep gol Jovičića (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su povratnika u Superligu ekipu Javora 2:0 (2:0) u prvom meču nove sezone Superlige Srbije.

1 / 13 Foto: Starsport©

Golove su postigli Branko Jovičić u 28. i El Fardu Ben, koji je u 45. minutu pogodio jedanaesterac.

Treba pomenuti da su Delije početkom drugog poluvremena prekinule utakmicu, jer je vatrometom obeležen poćetak nove sezone u Superligi.

Zvezda je od starta krenula agresivno imala prvu priliku u četvrtom minutu. Nakon kornera Marina, najviše je skočio Milunović, ali nije bio precizan. Dva minuta kasnije nakon akcije Jevtovića, Marin je spoljnim delom kopačke poslao loptu ka golu, a Pavkov je zamalo zakasnio da je pošalje u mrežu.

Zapretio je i Javor u osmom minutu preko Đerića koji je iskosa desne strane šutirao, ali je Borjan bio siguran. Borjan je zaustavio i lukav pokušaj Petkovića nakon prekida i poslao loptu u korner.

Crveno-beli su stekli prednost u 28. minutu, a strelac je bio Branko Jović sjajnim udarcem sa 16 metara nakon pasa Marina. Jovičić je još jedanput raspalio po lopti u 33. minutu, ali je ovoga puta prohujala pored gola. Mre toga je pokušao i Marin, ali takođe je bio zamalo neprecizan.

Ben je obišao golmana Jevrića u 38. minutu, ali je otišao suviše iskosa i nije uspeo da pronađe put do mreže. Pokušao jei Pavkov nakon centaršuta Jevtovića, ali je sve to bila uvertira u drugi gol Zvezde.

Utakmica je rešena u samom finišu prvog dela. Boban Đerić je u izglednoj situaciji oborio El Fardu Bena, kojeg je sjajno uposlio Ivanić. Fudbaler javora je dobio drugi žuti karton i morao da napusti igru. Napadač sa Komorskih ostrva bio je siguran realizator najstrože kaznu.

Drugo poluvreme otvorila je bakljada „delija“, a prvu polupriliku imao je Ben u šestom minutu, kada je šutirao pravo u Jevrića. Ben je potom i šutirao glavom nakon centaršuta najboljeg pojedinca Marka Marina, ali je Jevrić skrenuo loptu u korner.

Javor je pokušavao da dođe do gola domaćih, ali je falio završni pas. Zvezda je malo spustila ritam i povremeno ugrožavala Jevrića.

Žander je ostavio dobar utisak, ali je napustio igru u 72. minutu, čini se ipak zbog lakše povrede.

Do kraja susreta pokušavali su Vulić, Simić, Boaći, ali nije bilo promene rezultata, a Zvezda je rutinski upisala prve bodove.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90. minut - Igraće se još 3 minuta

84. minut - Javor je počeo da napada, dok je Zvezda i dalje u fazi opsade gola gostiju

76. minut - Prilika sada i za Boaćija, ali ponovo siguran golman Javora

74. minut - Samo što je ušao odmah preti Simić, ipak odbranio je Jevrić njegov šut

73. minut - Fudbaleri Crvene zvezde ne dozvoljavaju gostima da iznesu loptu sa svoje polovine

65. minut - U drugom poluvremenu se uglavnom igra pred kaznenim prostorom Javora, gosti svoje prilike vrebaju iz kontra napada, ali prečesto je njihovih fudbalera premalo na protivničkoj polovini, pa se težište igre vrati na njihovu polovinu

61. minut - Prva prilika za Javor u nastavku, ali nema opasnosti po mrežu Borjana

54. minut - Došla je lopta do Alekse Amanovića u šesnaestercu, koji se okliznuo, pa je morao punim sprintom nazad u odbranu jer je Zvezda imala kontru. Ben je uputio udarac, lopta je prošla pored Amanovića, ali sudije su to videle drugačije i Zvezda je imala novi korner, iz kog nije uradila maltene ništa

50. minut - Pavkov opet galov i opet van okvira gola

Vatromet Delija zbog kojeg je utakmica na kratko prekinuta

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

45. minut - GOOOOOL 2:0, Ben! Napadač Crvene zvezde je rutinski zatresao mrežu

43. minut - PENAL! Pavkov je proigrao Ivanića, koji je mastavio akciju prema Benu. Napadač Zvezde posle kontakta sa Đerićem, pada, sudija svira penal, a Đerić dobija drugi žuti karton

40. minut - Jevtović je odlično centrirao, ali Pavkov glavom pogađa spoljni deo mreže i stativ koji zateže mrežu iza gola

38. minut - Brz prekid fudbalera Crvene zvezde, Ben je krenuo ka kaznenom prostoru, obišao golmana, ali nije uspeo da pogodi gol iskosa

33. minut - Novi pokušaj Jovičića, sada mreža Javora ostaje mirna

28. minut - GOOOOOOOOL 1:0, Jovičić! Marin je odigrao ka Jovičiću, a ovaj je sa 17 metara zatresao mrežu

20. minut - Upozoren je Filip Stojković da će ukoliko nastavi za protestima dobiti žuti karton, a Javor ponovo ima slobodan udarac u opasnoj zoni

17. minut - Pavkov je pokušao prvi put. Posle njegovog udarca glavom, lopta još jedmnom odlazi kraj gola

13. minut - Solidna prilika za Javor! Karambol u kaznenom prostoru Crvene zvezde posle koje je Petković šutirao sa nekoliko metara. Borjan je uspeo da spreči pogodak

8. minut - Đerić je uputio prvi udarac ka golu Crvene zvezde, Borjan je uhvatio loptu

5. minut - Lepa akcija posle koje je Marin pokušao spoljnom, ali je lopta otišla kraj stative

4. minut - Milunović je probao posle prekida, lopta je otišla kraj stative

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Sudija: Lazar Lukić.

Crvena zvezda (4-2-3-1) Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Žander - Jovičić, Ivanić - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov.

Javor: Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Piščević, Kuveljić - Dolmagić, Petković, Marković - Mrkaić.

foto: Kurir

Od danas na Marakani radi novi semafor koji je pre nekoliko dana tek stigao u Beograd.

Sastavi

Crveno-beli i u ovu sezonu ulaze sa šampionskim ambicijama, a za razliku od protivnika već su u takmičarskom ritmu, zbog učešća u evropskim kvalifikacijama. Šef stručnog štaba Vladan Milojević istakao je da forma još uvek nije na željenom nivou, ali da nije nezadovoljan trenutnim tokom stvari:

’’Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju. Nismo imali mnogo vremena za odmor i već smo ušli u takmičarske duele, pre većine superligaša. Svi, a najviše igrači, se raduju početku prvenstva. Dolazi nam ekipa koja je ostavila dobar trag u Super ligi u prethodnom periodu, uprkos činjenici da se prošle sezone takmičila u Prvoj ligi. Gospodin Lazović radi se dosta ljubavi svoj posao i Javor je uvek bio tvrd orah. Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica i tako ćemo se i ponašati. Spremićemo se maksimalno i sa željom da krenemo na najbolji način. Ne možemo da poredimo prošlu i ovu sezonu. Fudbal je živa igra, dolazi do promena igračkog kadra i sistema, svaka sezona je drugačija. Imali smo sjajnu sezonu iza nas. Zaboravljamo učinjeno i spremamo se za izazove ispred nas. Na fizičkom i taktičkom planu nismo na nivou koji želimo. Prosto je nemoguće jer nije isto igrati prijateljske i zvanične utakmice. U proverama nemate pritisak rezultata koji dolazi sa početkom kvalifikacija i prvenstva i potrebno je vreme da bi se sve sleglo. Voleo bih da sve što pre dođe na određeni nivo, ali nisam nezadovoljan trenutnim tokom stvari.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se danas, u subotu 20.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track