SRCE NIJE HTELO U PARTIZAN I BARSU: Perica Ognjenović o danima u Crvenoj zvezdi, periodu u Real Madridu, ali i aktuelnim dešavanjima u srpskom fudbalu (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

intervju

SRCE NIJE HTELO U PARTIZAN I BARSU: Perica Ognjenović o danima u Crvenoj zvezdi, periodu u Real Madridu, ali i aktuelnim dešavanjima u srpskom fudbalu (VIDEO)

Fudbal -

"Pero, Perice, Zvezdina perjanice", skandirala je Marakana svojevremeno. A kako i ne bi kad je tada mlađani Ognjenović tresao mreže u crveno-belom dresu.

Danas, čovek koji može da se pohvali da je nosio opremu i najvećeg svetskog kluba Real Madrida, rado se seća slavnih igračkih dana. U razgovoru za Kurir govorio je o tome, ali i o trenerskim ambicijama.

- Moje opredeljenje je trenerski posao. Doskora sam bio selektor U17 reprezentacije Srbije. Sada sam završio za pro-licencu, neophodnu za rad u seniorskom fudbalu. U svemu stremim najvišim ciljevima, pa tako i u trenerskom poslu. Voleo bih da radim na zapadu Evrope, da se domognem nekog ozbiljnog kluba, ali to je dug proces - počeo je priču Perica Ognjenović.

Kako komentarišete postavljanje Ljubiše Tumbakovića za selektora Srbije?

- U fudbalu sve zavisi od rezultata, koji trenere, kao i selektore, održavaju na površini. Ako pobeđuješ, ozbiljan si, ako ne pobeđuješ, rad ti je uzaludan. Svakom našem selektoru želim sve najbolje, pa i Tumbakoviću.

Kakve su šanse "orlova" da se plasiraju na Evropsko prvenstvo?

- Uvek se nadam najboljem, ali zavisiće od mnogo okolnosti. Tumbaković ima dovoljno iskustva, a za razliku od Crne Gore, sada ima bolje igrače.

foto: Starsport©

Pratite li "svoju" Crvenu zvezdu?

- Naravno da pratim. Generalno, u Srbiji imamo veliki problem zbog jačine našeg prvenstva. Svaki uspeh naših klubova u Evropi je velika stvar, kao što je učešće u Ligi šampiona, ali dalje od dosad postignutog teško da možemo sve dok Superliga ne buda kvalitetnija.

Čega se najradije setite kad vratite film na vreme dok ste igrali?

- Bilo je mnogo lepih momenata, a najprijatnije osećanje me obuzme kad pomislim na dolaske u Zvezdu i Real, odnosno na trenutke kad sam potpisivao ugovore, jer su mi se tada ostvarili dečački snovi.

Kakav je Real Madrid iznutra?

- Igrao sam u mnogim zemljama na različitim kontinentima i poredeći Real sa svim ostalima, to je Holivud u najpozitivnijem mogućem smislu. Mnogo fame i pažnje je oko njega. Jednostavno, Real ne može da se poredi ni sa jednim drugim klubom.

Da li je tačno da ste, kad ste prelazili u Zvezdu, a kasnije i u Real, istovremeno imali i ponude Partizana i Barselone?

- Istina je. U oba slučaja sam slušao srce. Ništa drugo nije uticalo na moje odluke. Čak su ponude klubova u koje nisam otišao bile izdašnije. Da rezimiram, u Zvezdu i Real sam prešao iz navijačkih pobuda. Naravno da se zbog toga nisam pokajao - istakao je Perica Ognjenović.

Novi Srbin u Madridu: Luka može da uspe u Realu

Ognjenoviću je drago što je Srbin ponovo u Realu posle 18 godina, odnosno otkako je on napustio Madrid.

- Luka Jović je imao dobru sezonu u Ajntrahtu, mlad je i skrenuo je pažnju. Doneo je ispravnu odluku. Naravno, i sreća je neophodan faktor da bi se uspelo u tako velikom klubu, ali Luka ima sve preduslove. S jedne strane će mu biti lakše jer će igrati s najboljim svetskim fudbalerima, a s druge strane teže, jer su očekivanja velika - smatra Ognjenović.

Svi Srbi u Realu Treneri

Miljan Miljanić 1974-1977.

Vujadin Boškov 1979-1982.

Radomir Antić 1991-1992.

Igrači

Milan Janković 1987-1988.

Predrag Spasić 1990-1991.

Dejan Petković 1995-1997.

Perica Ognjenović 1999-2001.

Luka Jović 2019-

Kurir sport / Rade Jakšić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track