DECA SA INVALIDITETOM I DECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U KAMPU DEKI 5: Ministar Đorđević posetio Stankovića i mališane, svi zajedno poslali poruku Mihajloviću (FOTO)
Foto: deki5

VELIKO SRCE SLAVNOG FUDBALERA

DECA SA INVALIDITETOM I DECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U KAMPU DEKI 5: Ministar Đorđević posetio Stankovića i mališane, svi zajedno poslali poruku Mihajloviću (FOTO)

Fudbal -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je fudbalski kamp Deki5 na kojem ove godine učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajedno sa Sportskim klubom Vašarište iz Кragujevca i Кlubom malog fudbala Mungosi Zemun pokrenulo je inicijativu da na kampu ove godine učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta. Ministar Đorđević zahvalio je Dejanu Stankoviću na svemu što čini za decu i njihovo lepše detinjstvo, kao i na prihvatanju pomenute inicijative.

foto: deki5

"Sva deca zaslužuju bezbrižno detinjstvo i uslove za srećno i zdravo odrastanje, a uloga nas odraslih je da im to i omogućimo i brinemo o njima. Zajedničkim angažovanjem ćemo sigurno mnogo više uspeti da im pružimo. Veoma mi je drago što ove godine i deca sa nekim oblikom invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja imaju priliku da učestvuju na ovom sportskom kampu, jer i ona moraju da imaju iste mogućnosti kao i ostala deca, za šta se resorno ministarstvo aktivno zalaže", rekao je ministar Đorđević.

Tokom zajedničkog druženja polaznici kampa Deki5 simboličnim transparentom pružili su podršku Siniši Mihajloviću, velikom prjatelju Dejanu Stankovića koji je prošle godine bio specijalni gost na Zlatiboru.

foto: deki5

Ministar je naglasio da će ovaj kamp, koji se nastavlja na Zlatiboru, doprineti unapređenju ne samo fizičkog, već i mentalnog zdravlja dece, što je od izuzetno značaja za njih.

Pored ministra Đorđevića, kamp je posetila i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević. Ove godine oko 1000 dečaka i devojčica iz 32 zemlje, sa 5 kontinenata učestvuje u programu Кampa koji se realizuje na Кopaoniku i Zlatiboru.

foto: deki5

Cilj kampa, je sveobuhvatan razvoj ličnosti mladih sportista, dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 15 godina koji će imati i priliku da se upoznaju sa brojnim gostima, poznatim i uspešnim sportistima koji posećuju kamp.

Pored svakodnevnih fudbalskih treninga, učesnici Кampa svakog dana imaju organizovano i 45 minuta interaktivne edukacije u kojima dobijaju korisne informacije iz oblasti: psihologije, neophodne bezbednosti u korišćenju interneta, zdrave ishrane, važnosti obrazovanja, bez obzira na sportsku karijeru, a obezbeđeni su i poludnevni izleti, pozorišne predstave u hotelu, zabavne radionice i slično.

foto: deki5

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: deki5)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track