PRVA VELIKA ZVEZDA TURNIRA: I Rade Krunić "prijatelj fudbala"
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

lepa priča

PRVA VELIKA ZVEZDA TURNIRA: I Rade Krunić "prijatelj fudbala"

Fudbal -

Veliko pojačanje Milana igrao na dečijem turniru koji ovog leta slavi 15 godina postojanja

Fudbalski turnir "Football Friends" već 15 godina prevazilazi sve barijere, gradi mostove prijateljstva i stvara nova velika imena. Takav je slučaj i sa Radetom Krunićem, novim fudbalerom Milana, koji je prve fudbalske korake napravio baš na ovom turniru u rodnoj Foči.

Zanimljivo, po prvi put ove godine u Republiku Srpsku su došle dve ekipe iz Rusije moskovska Lokomotiva i Krila Sovjetov iz Samare, mađarski Mol Vidi, uz tradicionalne učesnike Crvenu zvezdu, Željezničar, Maribor, Rijeku, Budućnost, Vardar... Turnir je počeo u Foči i privukao veliki broj gledalaca.

foto: Football Friends

Idejni tvorac ove fudbalske manifestacije Zoran Avramović otkriva kakva je poruka turnira "Prijatelja fudbala".

- Velika slika prijateljstva svake godine odlazi u svet iz Foče. Susret, stisak ruke, vera da ta fascinantna moć fudbala, taj fenomen, koji prevazilazi sve granice same igre je pobeda sama za sebe. Pobeda nad podelama, zabludama i predrasudama, pobeda dobrog nad zlim - rekao je Zoran Avramović, a onda poentirao:

- Od dobra se bolje ne traži, a istrajna dobrota pobeđuje rđave namere. U suštini fudbala je dobro i zato je doživljaj fudbala često topliji od bajke.

Kurir sport/A. R.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track