ČUDO U HRVATSKOJ: Dvocifren broj srpskih igrača u „Lijepoj njihovoj,“10 klubova - 10 Srba!
Foto: FK Slaven

Nezamislivo

ČUDO U HRVATSKOJ: Dvocifren broj srpskih igrača u „Lijepoj njihovoj,“10 klubova - 10 Srba!

Fudbal -

Neka druga vremena - Zagreb, Zaprešić, Koprivnica, Gorica i drugi gradovi preko granice postali su potpuno otvoreni za srpske fudbalere. Čak i veliki Dinamo likuje sa Srbinom

Fudbal nas je razdvojio, a čini se, on nas opet i spaja, na neki način. Doskoro je ovo izgledalo nezamislivo, ali do sredine jula postalo je činjenično stanje - desetorica Srba igraju u Prvoj ligi Hrvatske!

Kada je Miloš Radivojević stavio paraf na ugovor sa Slavenom, kolonija naših igrača u komšijskoj ligi dostigla je dvocifren broj. Od gledanja s čuđenjem kada neki naš igrač odlazi u Hrvatsku (i obrnuto), došlo se do toga da su takvi transferi postaju potpuno normalni. Odlični defanzivac iz prve ruke preneo nam je sjajne utakmice iz Koprivnice.

- Došao sam u izuzetno prijatnu i gostoprimljivu sredinu. Čim sam potpisao ugovor, na svakom koraku sam se osećao zaista sjajno. Prihvaćen sam odlično od svih u klubu, trenera, saigrača, ljudi u gradu - kaže nam Radivojević dok se priprema za debi, i to na meču protiv Dinama.

foto: Kurir

Sa više strana je iskusni štoper i bek čuo lepe reči o hrvatskoj ligi.

- Družim se sa Goranom Parackim, Hrvatom koji je nosio dres Nefičija u Azerbejdžanu kada sam bio član Zire. Od njega sam dobio sve najbolje preporuke za dolazak u Slaven i ispostavilo se da je bio potpuno u pravu. Oduševljen sam stadionom, kompletnom infrastrukturom, organizacijom u klub... Ispunjeni su svi preduslovi da igrač bude samo i potpuno posvećen terenu i što boljim igrama - završava Radivojević.

Najveća zvezda od naših igrača u Hrvatskoj je Komnen Andrić, koji nosi dres Dinama iz Zagreba. Napadač iz Novog Pazara bio je čak i prvi Srbin kapiten u jednom hrvatskom klubu. Zanimljivo, čak petorica nekadašnjih igrača večiti srpskih rivala danas igraju u HNL. Trojica iz Zvezde i dva iz Partizana.

Fudbal ne poznaje granice, pasoše, nacionalnosti, veroispovesti... Poznaje samo dobre igrače. I dobro da je tako. Važno je da sport spaja ljude, od toga sigurno ne možemo da imamo štetu. A možda bude i od koristi...

On je probio led A KAD JE ŽILIĆ OTIŠAO - DRAMA!

Kada je julu 2005. godine Dragan Žilić potpisao ugovor sa Rijekom, ta vest je odjeknula kao bomba! To je u to vreme bilo nezamislivo. Ej, Srbin u Hrvatskoj?! Čak su i navijači Rijeke pretili da će bojkotovati mečeve kluba ako dovedu srpskog golmana. Žilić je na kraju došao u Rijeku i sjajno branio nekoliko sezona.

Možda i on ode MARKOVIĆ U DINAMU?

foto: Profimedia

Prethodnih dana procurila je vest da bi i Lazar Marković mogao u Hrvatsku. U Dinamo. Markec je raskinuo ugovor s Liverpulom, pa su njegovi agenti uveliko u potrazi za novim klubom, a ekipa iz Zagreba je jedna od opcija. Šanse za ovaj transfer trenutno su 50:50 odsto.

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić Foto: FK Slaven

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track