Najnovije vesti

Uložen veliki trud za očuvanje terena

FK RADNIČKI NAJAVIO KRIVIČNE PRIJAVE: Niški atletičari žestoko oštetili teren na stadionu Čair KURIR TV

Fudbal

Teren na stadionu fudbalskog kluba Radnički iz Niša "žestoko je oštećen" tokom vežbanja atletičara, saopštio je danas taj superligaš i najavio krivično gonjenje odgovornih.

Posle 20 godina stadion Čair je ovog leta dobio moderan teren i travnatu podlogu po svetskim standardima, postavljen je moderan sistem za navodnjavanje i uložen je veliki novac u modernizaciju terena.

Fudbalski klub Radnički, koji je uložio 220.000 evra, naveo je da su to "po svemu sudeći uzalud bačene pare", jer je zbog problema grada da reši pitanje gde će trenirati niški atletičari teren "žestoko oštećen" tokom vežbanja članova Atletskog kluba Radnički.

"Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbedjivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve", navodi se u saopštenju.

Stadion Čair je u vlasništvu grada Niša pa je uprava fudbalskog kluba Radnički apelovala na gradske čelnike da pronadju rešenje koje će zadovoljiti obe strane i učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren.

"Zbog nanošenja velike materijalne štete fudbalski klub Radnički će ;krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u ;budućnosti", naveo je Radnički.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...