TURCI PROVOCIRALI SAVU I RASPITIVALI SE ZA PORTPAROLKU PARTIZANA: Evo kako je Milošević odgovorio novinarima u Malatji!
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

NIJE SE DAO IZNENADITI

TURCI PROVOCIRALI SAVU I RASPITIVALI SE ZA PORTPAROLKU PARTIZANA: Evo kako je Milošević odgovorio novinarima u Malatji!

Fudbal -

Trener Partizana Savo Milošević nije mogao da bude zadovoljan igrom svom tima u Turskoj uprkos plasmanu u plej-of za Ligu Evrope.

Crno-beli su izgubili od Malatje 0:1 u revanšu trećeg kola kvalifikacija, ali prošli dalje zbog pobede 3:1 u Beogradu.

"Nismo najbolje odigrali prvo poluvreme, nismo dobro počeli. Kako je na početku izgledalo, delovalo je da se neće dobro završiti. Voljni momenat i karakter mojih igrača je presudio i samo zato smo prošli. Uspeli smo da sačuvamo gol, da održimo utakmicu, a Malatja je u drugom poluvremenu i fizički pala, što nam je olakšalo. Ako saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo na kraju prošli u četvrto kolo", rekao je Milošević.

Turski novinar je, valjda želeći da isprovocira Miloševića, konstatovao da ga je Malatja ipak iznenadila, iako je on uoči utakmice rekao da rivali ne mogu jedan drugog da iznenade.

- Ne mogu da se složim da nas je iznenadila. Znali smo da moramo da obratimo pažnju na njihovu brzinu. Manje više, utakmica se odvijala u okvirima u kojim smo je očekivali. Isto tako sam rekao da je Malatja izuzetno jaka ekipa, tako da se to što je dala gol apsolutno moglo očekivati.

Zatim je usledilo pitanje vezano za "odugovlačenje" Partizanovih igrača.

"Malo mi nisu logična ova negativna pitanja turskih novinara. Igrali smo fenomenalnu utakmicu, u fenomenalnom ambijentu, na odličnom stadionu i ne vidim zašto bismo morali da se pravdamo za prolazak dalje. Od početka smo planirali da igramo kako smo igrali, dogovor je bio da ne menjamu takozvanu srednju zonu".

Milošević je prokomentarisao i kaznu UEFA, zbog koje će Partizan naredne dve evropske utakmice igrati pred praznim tribinama.

"Tu nije bilo rasizma. Mi sami imamo ekipe ne samo iz crne, već i žute rase i potpuno je besmisleno misliti da imamo rasističke povike sa tribina. To nije moguće. Ne bih objašnjavao na šta se odnosilo ono 'ciganski'. Vrlo je teško da će to ljudi ovde u Turskoj i uopšte u Evropi razumeti. Mi generalno u državi nemamo taj problem.

Na kraju, turski novinari pokazali su sramno ponašanje, pošto ih je umesto fudbalskih pitanja interesovalo ko je gospođica koja sedi pored Miloševića.

Naravno, u pitanju je klupska portparolka Biljana Obradović.

(Espreso, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track