FSS NASTAVLJA TRADICIJU: Uručen sat Branku Jovičiću za gol kola!
Foto: Privatna Arhiva

bravo

FSS NASTAVLJA TRADICIJU: Uručen sat Branku Jovičiću za gol kola!

Fudbal -

Fudbaleru Crvene zvezde Branku Jovičiću uručen je ručni sat kao strelcu najlepšeg gola 1. kola Ling Long Super lige Srbije. Momak iz Raške je otvorio sezonu prelepim pogotkom protiv Javora, ali se nakon toga povredio na utakmici sa Helsinkijem i predstoji mu još četiri meseca pauze.

"Drago mi je da FSS na ovaj način vodi računa o svojim fudbalerima, poklon je izuzetno lep i sada ću na ovom satu da merim vreme do povratka na teren. Ne postižem često golove, ali ovaj je zaista bio nešto posebno. To su moje pozicije, imam zadatak da kod prekida budem u 'obezbeđenju' na ivici šesnaesterca, sačekao sam pas Marka Marina i preciznim udarcem pogodio mrežu. Prošle sezone sam protiv Mladosti iz Lučana postigao sličan gol, možda još lepši, ali ovaj protiv Javora je svakako draži zbog poklona koji sam dobio. Hvala svima koji su glasali za mene".

Jovičić je odmah posle povrede otišao u Rim na operaciju kod jednog od najpoznatijih hirurga na svetu.

"Konsultovao sam se sa mnogim našim igračima koji su se tamo operisali i svi su mi rekli da su se posle povrede vratili na teren još jači. Dugujem veliku zahvalnost i kapitenu naše reprezentacije Aleksandru Kolarovu koji mi se našao pri ruci kada mi je bilo najteže. Pokazao je da pored igračkih kvaliteta, poseduje i tu ljudsku crtu koja ga čini posebnim. Dolazio je skoro svaki dan u posetu, zvao me non-stop telefonom, vodio me kod njega kući da gledamo Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona... Jednostavno, nemam reči koliko mi je značila njegova podrška".

O kakvom se gestu radi, najbolje govori činjenica da se Jovičić sa Kolarovom poznaje tek od skoro.

"Upoznali smo kada sam ušao u A reprezentaciju i oduševljen sam načinom na koji me je prihvatio. Dao mi je mnogo saveta koje ću poslušati i koji će mi sigurno pomoći da postanem još bolji igrač. Pričali smo prethodnih mesec dana mnogo o njegovoj karijeri koja je fantastična, ali je u isto vreme i prolazna. Bude i prođe, posle toga ljudske osobine dolaze do izražaja. Zato će kolarov biti veliki i posle fudbala".

Defanzivni vezni fudbaler Crvene zvezde je bio deo reprezentacije Srbije na početku ovog ciklusa, protiv Nemačke u prijateljskoj utakmici u Volfsburgu i protiv Portugala u kvalifikacionom duelu u Lisabonu.

"Stvorio se veoma lep ambijent u javnosti posle uspeha Zvezde i Partizana u kvalifikacijama za evro-kupove. Iskreno, drago mi je zbog Partizana jer je velika stvar za srpski fudbal da ima predstavnika i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope. Imam neki osećaj da će i reprezentacija zablistati sada kada je najvažnije, protiv aktuelnog prvaka Evrope i osvajača Lige nacija. Pobeda protiv Ronalda i drugova, otvara nam širom vrata Evropskog prvenstva".

Jovičić je već obezbedio ulaznice za meč Srbija – Portugal i ne ustručava se da prognozira igrača odluke.

"Uvek sam svim srcem uz reprezentaciju Srbije, biću na stadionu Crvene zvezde 7. Septembra i navijaću za pulene selektora Tumbakovića. Voleo bih da utakmicu reši Aleksandar Mitrović. Dobar sam sa svim našim reprezentativcima, ali sa Mitrom imam neki poseban odnos" – rekao je u svom prvom intervjuu po povratku iz Rima fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track