EKSKLUZIVNO: Kristijano Ronaldo pozdravio čitaoce Kurira!
Foto: AP

KAPA DOLE, MAJSTORE: PORTUGALAC POKAZAO KAKAV JE ČOVEK I PROFESIONALAC

EKSKLUZIVNO: Kristijano Ronaldo pozdravio čitaoce Kurira!

Fudbal -

Jači i od obezbeđenja Novinar našeg lista razgovarao s najboljim fudbalerom planete pred večerašnju utakmicu (20.45, SK1) između Srbije i Portugala u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Kristijano Ronaldo i novinar Kurira ruku podruku, u kratkom ćaskanju! Ni obezbeđenje nije moglo da nas spreči da dođemo do pola minuta pažnje najboljeg svetskog fudbalera i da sa njim napravimo zajedničku fotografiju kao uspomenu za sva vremena.

Naravno, ništa od svega ne bi moglo da se desi da sjajni Portugalac nije veliki profesionalac i čovek. Sreli smo ga u holu prestižnog beogradskog hotela i reagovali isprve, kao Jusein Bolt na startnom bloku u finalu na 100 metara na Olimpijskim igrama.

- Kristijano, da li može jedna fotografija? - bilo je naše pitanje.

foto: Kurir

Kao iz topa, bez trenutka razmišljanja, Portugalac se odmah odazvao pozivu, razvukao osmeh i stao u stav za slikanje.

Nije mu smetalo ni to što se pomalo nespretni turista iz Engleske, koji se slučajno zadesio u holu, mučio sa telefonom, pa su mu stoga bila potrebna uputstva za jedno obično slikanje.

Debi Ljubiše Tumbakovića na mestu selektora Srbije protiv evropskog šampiona. Kec je primamljivih 3,15. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Srbija – Portugalija.

Ronaldo, sređen u opremi reprezentacije Portugala od glave do pete, strpljivo je čekao da se Englez konsoliduje sa našim telefonom, jer je i njega verovatno obuzela trema zbog iznenadnog susreta sa najboljim igračem sveta.

- Nema problema - rekao je Ronaldo, a onda je našu molbu da li bi pozdravio čitaoce Kurira kratko odgovorio:

- Naravno! - podigavši palac nagore.

Priznanje RONALDO, SAMO DA ZNAŠ, NAVIJAM ZA JUVENTUS

Želeli smo i mi i Englez da susret sa Ronaldom potraje dugo, pa mu je novinar Kurira priznao da navija za njegov sadašnji klub Juventus. Portugalcu je bilo drago da to čuje, opet je uz osmeh podigao palac gore, ali obaveze su ga zvale na drugo mesto, tako da više nije bilo prostora za razgovor.

Human čovek DAJE KRV I ZATO SE NE TETOVIRA
foto: Profimedia

Kristijano Ronaldo je pre nekoliko dana platio tri velika kanadera, avione koji nose velike količine vode, kako bi zaustavio požar u Amazoniji. Poznat je po svom humanitarnom radu, da plaća operacije bolesnoj deci, da donira novac u dobrotvornim akcijama za najmlađe, ali ne voli da govori o tome. Jedan je od retkih fudbalera koji ne nosi tetovaže. Razlog je vrlo jednostavan - Ronaldo redovno daje krv. Čudna frizura s crtom na glavi dugo je bila tumačena kao Ronaldov modni hir. Kasnije je otkriveno da je na taj način slao poruku podrške jednom dečaku obolelom od raka.

TREĆI PUT U BEOGRADU

Prvi put sa Sportingom, kad je igrao protiv Partizana 3. oktobra 2002. u okviru Kup Uefa, a rezultat je bio 3:3

Drugi put s reprezentacijom Portugala 28. marta 2007. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo , a rezultat je bio 1:1

Nikad nije dao gol srpskim klubovima i našoj reprezentaciji

Osvojio pet Liga šampiona

Osvojio jedno Evropsko

prvenstvo sa Portugalom 2016. godine

Proglašen pet puta za najboljeg fudbalera sveta

(Kurir.rs / Milan Nastić / Foto:AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track