SRBIJA GOSTUJE LUKSEMBURGU (20.45): Pogledajmo se u oči i pobedimo!
Foto: @starsport

Sad se pokažite: Fudbaleri Srbije nastavljaju kvalifikacije

SRBIJA GOSTUJE LUKSEMBURGU (20.45): Pogledajmo se u oči i pobedimo!

Fudbal -

U metu Potrebno je više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Pogledajte odbojkašice... Imamo dobre momke i igrače, ali treba da budu jaki i kao grupa, jasan je direktor FSS Vladimir Matijašević pred večerašnji meč u Luksemburgu

Pobeda ili bruka. Sredine nema. Rezultatski nebitan meč, ali valja sačuvati obraz. I uspešno početi takozvane pripreme za baraž koji preko Lige nacija vodi na Evropsko prvenstvo.

Upravo ovako može se okarakterisati večerašnji (20.45) meč fudbalera Srbije u Luksemburgu u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2020.

foto: Kurir/Miloš Bjelinić

„Orlovi“ su gotovo bez šansi za direktan plasman na prvenstvo Starog kontinenta, ali zato će imati dva popravna meča u martu sledeće godine. Zato će utakmica s Luksemburgom predstavljati prvu u nizu pripremnih mečeva za odlučujuće bitke protiv Norveške i Škotske ili Bugarske.

- Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana - rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS.

foto: Kurir/Miloš Bjelinić

Kao bivši fudbaler, realno sagledava stanje u kvalifikacijama.

- Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo šta da uradimo, ali dok ima šanse, treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta konsolidujemo.

Nametnulo se pitanje šta to drugačije treba da radimo.

- Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste odbojkašice... Jednostavno, da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje.

foto: Kurir/Miloš Bjelinić

Poruka za kraj - jasna!

- Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba. Oni su dobri momci, dobri igrači, ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa.

Povređeni

BEZ TADIĆA I JOVIĆA U LUKSEMBURGU

Dušan Tadić nije otputovao sa reprezentacijom u Luksemburg zbog povrede zadnje lože. Ni Luka Jović nije bio u avionu za zemlju Beneluksa. Napadač Reala vratio se u Madrid jer je u finišu meča sa Portugalom obnovio povredu zbog koje je pauzirao u predsezoni.

Misli ka baražu Lige nacija za Euro 2020.

BIĆE NEUSPEH AKO NE POBEDIMO NORVEŠKU!

Već se razmišlja uveliko o meču sa Norvežanima u okviru baraža Lige nacija za Euro 2020.

- Bio bi veliki neuspeh da ne pobedimo Norvešku. Za ove četiri utakmice imamo vremena da se uigravamo, da pravimo tim, da selektor vidi sve igrače koje hoće i da napravi najbolji tim koji će nam trebati tada - rekao je Matijašević. Kurir / Miloš Bijelinić

Posle poraza od Portugalije šanse Srbije da se plasira na EURO kroz kvalifikacije svedene su na minimum. Zato će večeras (20.45) selektor Tumbaković na gostovanju Luksemburgu potpuno izmeniti tim. Kvota na dvojku je 1,35, a ako mislite da Orlovi neće pobediti, dupla šansa 1X je 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Luksemburg - Srbija.

Miloš Bjelinić

Foto: @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track