ŠOKANTNA ODLUKA HRVATA NA KLUPI BAJERNA PRED MEČ SA CRVENO-BELIMA Kovač: Ne treba nam trening pred Zvezdu, imate slobodan dan!
Foto: AP

neočekivano

ŠOKANTNA ODLUKA HRVATA NA KLUPI BAJERNA PRED MEČ SA CRVENO-BELIMA Kovač: Ne treba nam trening pred Zvezdu, imate slobodan dan!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde igraće sutra protiv Bajern Minhena u Nemačkoj, u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Utakmica prvog kola Grupe B Lige šampiona izmedju Bajern Minhena i Crvene zvezde počeće sutra u 21.00.

Najtrofejniji srpski klub je do sada pet puta igrao protiv Bajern Minhena.

Najpoznatiji je duel iz 1991. godine, kada je Zvezda bolja u dvomeču i prošla u finale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona.

Zvezda je pobedila u prvoj utakmici u Minhenu rezultatom 2:1, dok je u revanšu u Beogradu bilo 2:2. Crveno-beli su potom postali šampioni Evrope.

Prethodno je Bajern bio bolji u sezoni 1979/80. kada je u trećem kolu Kupa UEFA dobio prvu utakmicu sa 2:0 i prošao dalje uprkos porazu 3:2 u revanšu. Zvezda je tada imala tri gola prednosti.

Poslednji duel završen je pobedom Bajerna u Beogradu sa 3:2 u grupnoj fazi Lige Evropa 2007. godine.

I pored ovako velike tradicije, deluju da u Minhenu ne pridaju previše značaju za meč sa Zvezdom.

Naime, Hrvat na klupi minhenskog velikana u ponedeljak je šokirao nemačku javnost kada je saopštio kako će njegovi igrači imati slobodan dan pred meč sa Zvezdom.

Kovač je navodno tu odluku doneo u dogovoru sa kondicionim trenerom i zaključak je bio da igračima treba predah od meča sa Lajpcigom koji su Bavarci igrali za vikend.

Ostaje pitanje samo da li Kovač ovo radi zaista iz razloga kako bi odmorio svoje igrače ili možda potcenjuje crveno-bele i smatra da će njegovi puleni taj meč odraditi bez ''po muke,'' pa im nije potrebna i generalna proba pred meč.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track