Najnovije vesti

MALIŠANI SA KOSOVA KRENULI PUT BEOGRADA DA BODRE CRNO-BELE: Nadamo se pobedi Partizana! (FOTO)
Foto: Beta / Branislav Božić

CRNO-BELA PODRŠKA

MALIŠANI SA KOSOVA KRENULI PUT BEOGRADA DA BODRE CRNO-BELE: Nadamo se pobedi Partizana! (FOTO)

Fudbal

Oko 500 mališana uzrasta do 14 godina krenulo je danas oko 11 sati iz severne Mitrovice i Zvečana ka Beogradu kako bi podržali fudbalere Partizana u večerašnjoj utakmici Lige Evrope protiv holandskog Az Alkmara, prenosi "Kosovo Online".

Kako se navodi, oni su srećni i razdragani, sa dozom neizvesnosti, čekali ispred autobusa da organizatori pročitaju njihovo ime kako bi krenuli put glavnog grada Srbije.

 

"Poziv FK Partizan Osnovna škola "Vuk Karadžić" je prihvatila sa velikim zadovoljstvom i na put je krenulo oko stotinak mališana u dva autobusa. Oni su se sa velikim oduševljenjem odazvali akciji da pomognu fudbalerima Partizana. Videli su da je atmosfera bila sjajna na prethodnoj utakmici i očekujemo da će ovog puta broj dece biti još veći i da će Partizan pobediti", kaže za "Kosovo Online" Mladen Perović, vođa puta iz Zvečana.

 

foto: Nemanja Nikolić

Oni najvatreniji obukli su obeležja svog omiljenog kluba, ali su put Beograda krenuli i njihovi vršnjaci koji navijaju i za ostale srpske klubove.

 

Kažu da će večaras biti svi kao jedan i da će se potruditi da pomognu Partizanu da ostvari važnu pobedu.

 

"Prvi put idem na utakmicu Partizana i nadam se da će mi pobedom ulepšati ovo veče", rekao je Aleksa Anđelković iz Srbovca.

 

Među brojnim dečacima bilo je i njihovih drugarica koje nisu želele da propuste ovakvu priliku.

 

"Veoma mi je drago što idem, prvi put će mi biti da gledam jednu ovakvu utakmicu i voleli bismo da pobedi Partizan 3:0", kaže Ksenija Jevtić.

 

foto: Kurir sport

Istu želju ima njen školski drug Strahinja Šulkić koji je rekao da ne bi voleo da Partizan izgubi zato što smo svi zajedno krenuli na ovaj dug put.

 

"Kao što je Zvezda pobedila Liverpul, mi bismo voleli da isti uspeh ponovi i Partizan", kaže Šulkić.

 

Priliku da uživo gledaju meč na stadionu Partizana u Beogradu iskoristiće 35 dečaka iz sela Banje, Suvo Grlo i Crkolez kod Srbice, kao i 50 dečaka iz Kosovskog Pomoravlja.

 

Njima je, zahvaljujući Kancelariji za KiM, obezbeđen besplatan prevoz, hrana i prenoćište u Beogradu.

 

kurir.rs / Tanjug 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...