TOP 10 NAJDOSADNIJIH SRPSKIH TRENERA: Oni su pravi fudbalski smarači koji vrte iste izjave
Foto: @starsport

BRIGA IH ŠTA ĆE DA KAŽU

TOP 10 NAJDOSADNIJIH SRPSKIH TRENERA: Oni su pravi fudbalski smarači koji vrte iste izjave

Fudbal -

Dosadno Ovdašnji fudbalski stručnjaci imaju određeni broj rečenica koje ponavljaju ukrug već godinama

Očekujem da igrači ispoštuju dogovor iz svlačionice, glasi samo jedna od antologijskih izjava koja se zavrtela među srpskih trenerima i postala praktično njihov zaštitni znak! A, jok, očekivaćete da igrači ne ispoštuju dogovor...

Treneri na ovim prostorima poslali su pravi smarači s kurtoaznim frazama kojima pričaju pre i posle utakmice. Tako je prava retkost da čujete nešto novo, obično je to desetak rečenica koja se vrte ukrug, u zavisnosti od rezultata i protivnika.

Čuvena izjava Milana Živadinovića da je 2:0 najopasniji rezultat dobila je status „kultne“ u narodu. Gotovo da nema društva koje ne pomene Živu kada se prati meč gde jedan tim ima prednost 2:0... To je koliko-toliko i zanimljivo, za razliku od svega onoga što čujemo poslednjih godina.

foto: Dragana Udovičić

Postalo je i pomalo dosadno postavljati pitanja trenerima na konferencijama za medije. Koliko god pitanje i bilo kreativno i zanimljivo - uslediće kurtoazan i dosadan odgovor.

foto: Starsport

- Nemam šta da zamerim igračima - gotovo svaki put je Miroslav Đukić ovako počinjao konferencije za medije posle kiksa Partizana.

I naravno, nije samo on na listi „dosadnih trenera“. Većini je bitno da su oni zadovoljni prikazanim, da su im momci ostavili srce na terenu, da su ispoštovali dogovor iz svlačionice, da dobro treniraju. E, sad, što to ljubitelje fudbala takve izjave smaraju i ne interesuju...

Nenadmašan u izjavama FILIPOVIĆ: BIĆE TEŠKO... IGRAJU 11 PROTIV 11...
foto: Zorana Jevtić

Novinari gotovo i da nisu morali da dolaze na konferencije Zorana Filipovića dok je bio trener Zvezde.

foto: Beta Branislav Božić

- Biće teško... Igraju 11 protiv 11... Igra se dok sudija ne odsvira kraj... Paradoks... Možemo da pobedimo, igramo nerešeno ili izgubimo... - verovali ili ne, ovo je svaki put izjavljivao Filipović

Apsolutni rekorder ĐUKIĆ IZGOVORIO „ZNAČI“ 156 PUTA ZA 30 MINUTA!

Pre godinu i po dana Miroslav Đukić ušao je u istoriju srpskog fudbala. Na konferenciji za medije pred meč protiv Rada izgovorio je jednu reč neverovatnih 156 puta! U pitanju je reč „znači“. Pošto je konferencija trajala nešto malo duže od 30 minuta, tadašnji trener crno-belih je na svakih 11 sekundi govorio reč „znači“.

TOP 10 FRAZA

Ne smemo potceniti rivala,danas svi igraju fudbal

O kvalitetima protivničke ekipe stvarno ne treba trošiti reči

Bićemo bolji kakosezona odmiče

Očekujem da izvučemo pouke iz ovog rezultata

Teren je bio težak za igru

Ostavićemo srce na terenu

Publika nam je bila 12. igrač

Okrećemo se sledećoj utakmici

Pred nama su težak meč i kvalitetan rival

Lopta nije htela u gol

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto:@Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track