IDI TI MALI NA BASKET, NIJE FUDBAL ZA TEBE: U Partizanu su mu poručili da zbog visine promeni sport, a onda je otišao u Zvezdu i postao NAJVEĆA NOĆNA MORA CRNO-BELIH (VIDEO)
Foto: Starsport©

ŽIGARA BRAT!

IDI TI MALI NA BASKET, NIJE FUDBAL ZA TEBE: U Partizanu su mu poručili da zbog visine promeni sport, a onda je otišao u Zvezdu i postao NAJVEĆA NOĆNA MORA CRNO-BELIH (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan, pre 39 godina rođen je nekadašnji fudbalski reprezentativac Nikola Žigić.

Maestralni Nikola Žigić bio je interesantan kako na terenu tako i van njega.

Voždovac - Zvezda

Nalazi se Zvezda u krizi, priznaju to i direktor Terzić i trener Milojević, i neće joj biti lako na gostovanju Voždovcu (19.00). Kvota na dvojku je 1,33, a na duplu šansu 1X 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Voždovac - Zvezda.

Njegova fudbalska karijera bila je jako turbulentna.

foto: Printscreen

Igrao je od sjaja do očaja, boljih igrača od njega svakako ima, ali kao on niko nije! Mnogi pamte njegove golove, ali i spektakularne intervjue u kojima je uvek imao nešto zanimljivo da kaže.

Jedan od najviših fudbalera sveta proslavio se u Crvenoj zvezdi za koju je odigrao 110 mečeva i postigao 71 gol.

Pre toga nastupao je za Bačku Topolu, Mornar iz Bara, Kolubaru iz Lazarevca i Spartak iz Subotice. Tri puta proglašavan je za najboljeg igrača u Srbiji i Crnoj Gori (2003, 2005 i 2006), a u sezoni 2003/2004. bio je najbolji strelac lige.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je u martu 2004. godine u Beogradu na meču protiv Norveške (0:1), a poslednji nastup u plavom dresu imao je na SP u Južnoj Africi.

Sa Zvezdom je osvojio dve titule i dva kupa (2003/2004. i 2005/2006), sa Valensijom Kup kralja (2007/2008), a sa Birmingenom Liga kup (2010/2011).

Na Ostrvu je brzo stekao simpatije navijača, koji su mu spevali i pesmu.

Nikola Žigić, čovek koji ume da se šali na svoj račun.

ŽIGARA RAZBIO PARTIZAN U 121. VEČITOM DERBIJU

Crvena zvezda je u 121. večitom derbiju sa 3:0 slavila nad Partizanom uz nezaboravne golove Nikole Žigića.

A posle svalog gola usledilo je antologijsko radovanje – imitirao je ubacivanje lopte u koš, jer su mu pre toga u Partizanu rekli da bi mu s tom visinom bolje bilo da se okuša u basketu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track