TUMBAKOVIĆ OBJASNIO IZOSTANAK MATIĆA, NASTASIĆA, RUKAVINE I JOVIĆA: U procesu smo selektiranja tima
Foto: Starsport©

Selektor Srbije o spisku

TUMBAKOVIĆ OBJASNIO IZOSTANAK MATIĆA, NASTASIĆA, RUKAVINE I JOVIĆA: U procesu smo selektiranja tima

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izostanak Nemanje Matića, Matije Nastasića i Luke Jovića objasnio je procesom pravljenja tima za odlučujuće utakmice u martu u Ligi nacija za plasman na EURO.

Tumbaković za prijateljski meč protiv Paragvaja i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije pozvao ni Darka Lazovića, Uroša Spajića i Aleksandra Kataija, a odlučio je da vrati igrače poput Nemanje Milunovića, Nemanje Gudelja, Andriju Pavlovića i Nemanje Miletića.

"Rekli smo ranije da smo u procesu selektiranja tima, napravljen je spisak da bismo se što bolje upoznali sa igračima koji nisu bili na prethodnom spisku. Nema Rukavine, Matića, Nastasića, Jovića... Tu su igrači da vidimo koliko možemo da ih eksploatišemo sve do marta", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

Tumbaković ističe da je razgovarao sa svima koji nisu na spisku i da su zamene zaslužile pažnju.

On je potvrdio da je imao nameru da pozove i štopera Partizana Strahinju Pavlovića, ali da je zbog značaja obaveza mlade reprezentacije Srbije odlučio da ga ostavi kod kolege Nenada Milovanovića.

"Namera je da još jedna grupa iz domaće lige, ali zbog značaja takmičenja mlade poput Pavlovića, koji je zaslužio poziv u A tim, odlučeno da ostane. Samo iz tog razloga".

Upitan je i za izostanak Aleksandra Prijovića.

"Prijović je u prethodnom sazivom igrao. Svaki selektor ima ideju, pratim sve, zadužio je reprezentaciju odnosom i igrama. Trenutno nije na spisku, ali ne znači da neće biti više" .

Cilj je da se da šanse nekolici igrača iz Superlige, sada četvorici Milunoviću, Marku Gobeljiću i Milanu Pavkovu iz Crvene zvezde, a Miletiću iz Partizana.

"Ovo je deo procesa, nastavljamo proces skautiranju. Niko nije siguran, ostalo je još šest meseci. Pratimo Danijela Aleksića, promenio je klub, igra dobro opet u Turskoj i pratićemo ga, isto kao i ostale mlade", zaključio je on, uz komentar da nije za povećanje broja stranaca u Superligi, ali da "ga niko nije ni pitao".

Srbija dočekuje Paragvaj u Kruševcu 10. oktobra, a četiri dana kasnije gostuje Litvaniji.

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track