PROLEĆE U LIGI EVROPE REALNOST, U LIGI ŠAMPIONA NIJE NEDOSTIŽNO: Posle pobede nad Olimpijakosom crveno-beli imaju odlične šanse da prezime u Evropi
Foto: Starsport©

KALKULACIJE

PROLEĆE U LIGI EVROPE REALNOST, U LIGI ŠAMPIONA NIJE NEDOSTIŽNO: Posle pobede nad Olimpijakosom crveno-beli imaju odlične šanse da prezime u Evropi

Fudbal -

Prilično je rano bilo šta kalkulisati, ali Crvena zvezda je trenutno na drugom mestu u grupi B Lige šampiona sa 3 boda i sa sasvim realnim šansama da prezimi Evropi makar kao tećeplasirana u grupi,što bi bio fantastičan uspeh.

Prema projekcijama pre početka takmičenja,Bajer i Totenhem su bili viđeni za prolaz dalje, dok se između Crvene zvezde i Olimpijakos tražio trećeplasirani, koji će na proleće nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

foto: Starsport©

Bajern je opravdao očekivanja,ubedljivo je prvi sa svih šest bodova i našem klubu bi odgovaralo da minhenski tim dobija do kraja grupne faze, osim u Beogradu, naravno.

Totenhem igra ispod svih očekivanja, sinoćnu katasrofu niko nije očekivao i prolaz u osminu finala LS ozbiljno im je ugrožen.

U slučaju da Crvena zvezda savlada Totenhem u jednoj od dve naredne utakmice, što nikako nije nemoguće, apetiti bi značajno porasli i verujemo da bi još jedna pobeda (protiv Bajerna kod kuće ili protiv Olimpijakosa u gostima) bila dovoljna čak i za plasman u drugu fazu Lige šampiona.

foto: Starsport©

Čak da i crveno-beli izgube naredne tri utakmice u poslednjem kolu u Atini protiv Olimpijakosa bi IM verovatno bio dovoljan i bod za treće mesto u grupi i nastavak takmičenja u LE.

Nije bez značaja i pobeda od dva gola razlike, jer u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja prvo se gleda međusobni skor. U nekim kalkulacijama Zvezda bi prezimela i sa minimalnim porazom u Atini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track