SENZACIJA NA OLD TRAFORDU: Grofov napadač i najbolji strelac ruske lige ide u Mančester junajted!
Foto: Privatna Arhiva

ubica u kopačkama

SENZACIJA NA OLD TRAFORDU: Grofov napadač i najbolji strelac ruske lige ide u Mančester junajted!

Fudbal -

Mladi napadač Aleksandar Soboljev na meti poznatog engleskog kluba

Miodrag Božović Grof pokazao se kao specijalista za napadače. U fudbalski život vratio je u Crvenoj zvezdi Portugalca Uga Vijeiru, osetio je Milana Pavkova i doveo ga iz Radničkog u Crvenu zvezdu, a naposletku velikoj zvezdi ruskog fudbala Artjoma Dzjubu vratio karijeru u Arsenalu iz Tule omogućivši mu igranje u reprezentaciji na SP 2018.

Sada je Grof opet u žiži, jer napadač njegovih Krila Sovjetov Aleksandar Soboljev ima ponudu Mančester junajteda.

foto: http://www.kc-camapa.ru

Tragom pisanja engleskih medija da je velikan sa Old Traforda ozbiljno zagrizao za visokog Rusa, Kurir je stupio u kontakt sa Miodragom Božovićem:

- Ne znam šta se dešava i ja sam video šta Englezi pišu. Tako su mi preneli iz kluba. Soboljev je atipičan napadač za svoju visinu. Ima 195 centimetara, šutira sa obe noge i ima sjajnu koordinaciju pokreta. Plus, mlad je, ima samo 22 godine, što je Englezima svakako zanimljivo.

Miodrag Božović opisuje kako je Aleksandar Soboljev za samo šest meseci od izgubljenog talenta ruskog fudbala postao napadač za kojeg se interesuje veliki Mančester junajted.

- Zatekao sam ga prošle godine i toplo mu preporučio da ode na pozajmicu u Jenisej kako bi igrao. Poslušao me je i vratio se ovog leta. Bio je to drugi čovek, počeo je da radi, vredno trenira i to se odmah videlo. Deli prvo mesto na listi strelaca prvenstva Rusije, dao je 10 golova - objasnio je Miodrag Božović.

Reč direktora

Fetisov: Božović je visokokvalifikovani trener

Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović uživa veliko poverenje uprave kluba. Krila Sovjetov su na desetoj poziciji, a predsednik borda direktora Aleksandar Fetisov o Grofu kaže: - Imamo visokokvalifikovanog trenera, koji u potpunosti kontroliše svlačionicu i izuzetan je autoritet svim igračima. Do ovog momenta ispunio je apsolutno sve zahteve i zadatke. Bord je jednoglasno za to da Božović zaslužuje apsolutnu podršku.

Božovićevi napadači

Ugo Vijeira Godine: 31 Visina: 178 cm Saradnja sa Grofom: 2015/2017 Sadašnji klub: Sivaspor Vrednost: 1.000.000 evra

Milan Pavkov Godine: 25 Visina: 193 cm Saradnja sa Grofom: 2016/2017 Sadašnji klub: Crvena zvezda Vrednost: 4.000.000 evra

Artjom Dzjuba Godine: 31 Visina: 197 cm Saradnja sa Grofom: 2017/2018 Sadašnji klub: Zenit Vrednost: 16.000.000 evra

Aleksandar Soboljev Godine: 22 Visina: 195 cm Saradnja sa Grofom: 2018/2019 Sadašnji klub: Krila Sovjetov Vrednost: 2.000.000 evra

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir, www.kc-camaра.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track