Najnovije vesti

LUDA PRIČA NAJSKUPLJEG FUDBALERA ASTON VILE: Vesli Moraeš (22) prvo dete dobio sa 14 godina, drugo sa 16, a on na sve to kaže: Bio sam mlad, zalomilo se (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

IMA DVOJE ODRASLE DECE

LUDA PRIČA NAJSKUPLJEG FUDBALERA ASTON VILE: Vesli Moraeš (22) prvo dete dobio sa 14 godina, drugo sa 16, a on na sve to kaže: Bio sam mlad, zalomilo se (VIDEO)

Fudbal

Vesli Moraeš, fudbaler Aston Vile, ispričao je o ranim počecima u fudbalu i šta je sve morao da radi kako bi prehranio porodicu.

Brazilski napadač ovog leta se za 25 miliona evra preselio iz belgijskog Briža u Aston Vilu, a njegovim dolskom Vila je oborila rekord dolaznih transfera.

On je ubrzo oduševio je i dokazao da je pravo pojačanje - u osam utakmica u Premijer ligi postigao je četiri gola uz jednu asistenciju. Sad je zvezda, iako je imao težak život.

Moraeš je bez oca ostao sa devet godina...

"Kada mi je otac preminuo bilo je veoma teško jer mama ostala sama sa mnom i s mojom braćom. Radila je danonoćno i sve ovo radim zbog nje", rekao je Moraeš za "Sky Sports".

foto: Pritnscreen/Instagram

Neverovatno zvuči, ali Vesli Moraeš je već sa 14 godina postao otac. Dobio je sina koji ga je, kako sam kaže, naterao da i pre punoletstva mnogo brže sazri.

"Bio sam mlad, zalomilo se dete", kroz osmeh priča brazilski napadač o tome.

Iako je to bio šok za mladića, dve godine kasnije postaje otac po drugi put.

"Kad se rodilo drugo dete rekao sam sebi: Ok , sad moraš da uspeš, moraš da postaneš profesionalac. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moji klinci imaju ono što ja nisam imao", rekao je novi napadač Aston Vile koji je danas idol u očima navijača tog kluba.

foto: Pritnscreen/Instagram

"Išao sam u Francusku, pa u Slovačku, promenio šest timova, ali niko me nije hteo. Ipak, dali su mi priliku u Trenčinu. Bilo mi je teško prvih nekoliko nedelja jer je bilo jako hladno, sneg je padao prva tri meseca. Došao sam iz Brazila i nikako nisam mogao da shvatim zašto su temperature tako niske", otkrio je Brazilac.

Nakon godinu dana igranju u slovačkom klubu Trenčin, Vesli sa 19 godina, za milion evra prelazi u Klub Briža.

foto: Pritnscreen/Instagram

Za četiri sezone u Belgiji odigrao je 130 utakmica i postigao je 38 golova uz 14 asistencija.

Pomalo iznenađujuće povratnik u Premijer ligu Aston Vila rešava da za njega izdvoji čitavih 25 miliona evra i tako ga načini najskupljim igračem u istoriji kluba. Navijači su bili skeptični, ali brzo ih je uverila da ima kvalitet za njihov klub.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...