GAĐALI GA SVINJSKOM GLAVOM I NAZVALI IZDAJNIKOM, A ON JE PRAVIO ČUDA NA TERENU: Sa saigračem nije pričao jer mu je UDARIO NA ŽENU!
Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

GAĐALI GA SVINJSKOM GLAVOM I NAZVALI IZDAJNIKOM, A ON JE PRAVIO ČUDA NA TERENU: Sa saigračem nije pričao jer mu je UDARIO NA ŽENU!

Fudbal -

Na današnji dan 1972. godine rođen je jedan od najboljih portugalskih fudbalera Luis Figo.

Luis Filipe Madeira Kaeiro Figo je bivši portugalski fudbaler, koji je igrao na poziciji veznog igrača a poslednje četiri sezone svoje igračke karijere nastupao je za Inter iz Milana.

Luis Figo je jedan od Fifinih 100 najboljih živih igrača. Osim Intera tokom svoje bogate igračke karijere Figo je nastupao još i za Sporting Lisabon te španske velikane Barselonu i Real Madrid.

Oženjen je sa švedskom manekenkom Helen Svedin i imaju tri ćerke, Danijelu, Martinu i Stelu.

Supruga Helena slaba tačka

Švedska manekenka je prestala da se bavi poslom zbog ljubomornog Portugalca koji priznaje da je bio ljut na saigrača iz Reala, čuvenog Ronalda posle jedne izjave.

foto: Profimedia

Jednom prilikom Florentino Perez predsednik Reala je Ronalda savetovao da se ugleda na Figa i da manje izlazi.

"Predsedniče, da imam ženu kao Figo, ja ne bih izlazio iz kuće", rekao je tada Ronaldo.

foto: Profimedia

Ipak na kraju se sve završilo pomirenjem.

"Jasno da mi nije bilo prijatno, ali to je bila šala, mnogo vremena je prošlo, znam da nije mislio ništa loše. Ko zna, možda sam i izlazio kada žena zaspi", nasmejao se Figo, a onda rekao da je uvek bio veran supruzi u kojoj je našao i dobru ženu, i sjajnu majku i još boljeg čoveka.

Svinjska glava

Asortiman predmeta koji se bacaju na fudbalske terene širom sveta obogaćen je 2002. godine na Nou Kampu u Barseloni jednom svinjskom glavom kojom je bio gađan - Luis Figo.

Luis Figo je 2000. godine učinio nešto što se ne prašta - prešao je iz Barselone u Real Madrid. Nazivali su ga izdajnikom. Navijači Barse mu to nisu oprostili. Dve godine kasnije na El klasiku sa tribina Nou Kampa leteli su upaljači, plastične i staklene flaše, ali i jedna svinjska glava.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track