ZNA RECEPT ZA ČELSI! TADIĆ: Moramo da igramo brzo i da se krećemo, to engleski timovi ne vole!
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

ZNA RECEPT ZA ČELSI! TADIĆ: Moramo da igramo brzo i da se krećemo, to engleski timovi ne vole!

Fudbal -

Dušan Tadić srpski reprezentativac i fudbaler Ajaksa izneo je svoja očekivanja pred gostovanje ČelsiJu u 4. kolu Lige šampiona.

"To nije tako velik stadion, ali na njemu vlada tipično engleska atmosfera. Tribine su blizu terena, navijači su bučni i fanatični. Imao sam prilike da igram ovde. Jednom je bilo 1:1, ali najlepša sećanja vezana su za pobedu od 3:1 sa Sautemptonom. U mojoj drugoj sezoni tamo Čelsi se birio za titulu, ali i mi smo bili jaki", dodao je Tadić.

Tadić priznaje da je Čelsi opasan tim i u dobroj formi, ali da Ajaks nije igrao kako ume u prvoj utakmici u Amsterdamu.

"Čelsi ima jak tim i sjajnog trenera u Frenku Lampardu, to je svima jasno. Ipak, mi pre dve nedelje nismo igrali dobro, pritisli su nas, a tada morate da igrate brzo i tako im otežate posao. Nisam bio saglasan sa većinom analiza. Imali smo prostora, ali ga nismo iskoristili jer smo mnogo trčali sa loptom, tako da u ofanzivi nismo uspeli da napravimo razliku. Igrati brzo i kretati se, to je ono što engleski timovi ne vole", otkrio je Tadić šta Ajaks treba da radi.

foto: EPA

Pozicija u timu mu nije bitna.

"Levo desno, kao desetka, centarfor. Nemam omiljeno mesto. Sve dok igramo svoju igru, meni je dobro", kaže srpski fudbaler.

Poređenja sa prošlom sezonom nisu realna iz više razloga.

"Prošle sezone često nismo bili u ulozi favorita i to je funkcionisalo. Kako god bilo, očekivanja su velika. Sve to ima veze sa prošlom sezonom. Ipak, ljudi vide i da se dosta toga promenilo. Otišli su važni igrači, morali smo da uklapamo nove. Sve novajlije imaju kvalitet, ali otišli su De Liht, De Jong i Šene. Poređenja sa prošlom sezonom nemaju smisla. Rezultati su za sada dobri, ali igra mora da bude bolja. Prvo poluvremen protiv Fejenorda treba da bude standard. Moramo tako da igramo u svakom meču pa i sad protiv Čelsija. Ako bude tako, možda ću opet imati lepe uspomene na meč u Londonu", zaključio je Tadić.

foto: Profimedia

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track