NENAD MILIJAŠ EVOCIRA USPOMENE NA UTAKMICU SA BAJERNOM: Prošlo je 12 godina, a još se priča o tom meču... (FOTO)
Sutra novi spektakl...Udariće Zvezda na Bajern, Foto: Profimedia

Liga šampiona

NENAD MILIJAŠ EVOCIRA USPOMENE NA UTAKMICU SA BAJERNOM: Prošlo je 12 godina, a još se priča o tom meču... (FOTO)

Fudbal -

Sećanje: Nenad Milijaš, pomoćnik Milojevića, pre 12 godina dao je gol Bavarcima. Zvezda je tada vodila sa 2:1, a na kraju izgubila sa 3:2. Ipak, više se pamti meč pred finale KEŠ u Bariju

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (21.00) igraju protiv Bajerna u petom kolu Lige šampiona. Okršaji srpskog i nemačkog kluba kroz istoriju uvek su donosili dramu i neizvesnost. Oni stariji pamte epski meč u aprilu 1991. godine i autogol Klausa Augentalera, koji je crveno-belima otvorio prolaz u finale u Bariju, a onim mlađima u sećanju je utakmica oktobra 2007. i prava drama na terenu Marakane, kada je Crvena zvezda pet minuta izgubila dobijeni meč (2:3).

foto: Starsport

Nenad Milijaš, jedan od pomoćnika trenera Vladana Milojevića, bio je član ekipe koja je pre 12 godina imala priliku da na pleća položi velikog i slavnog rivala. Bio je i strelac fenomenalnog gola sa 30 metara, te asistent Ognjenu Koromanu za prvi gol. Nažalost, Bajern je slavio zahvaljujući dvostrukom strelcu Miroslavu Kloseu i tada 17-godišnjem Toniju Krosu. Na klupi Zvezde sedeo je Milorad Kosanović, a Bajern je predvodio Otmar Hicfeld.

- Ta utakmica u meni budi, u isto vreme, lepa i tužna sećanja. Bajern je i tada bio među tri najbolje ekipe u Evropi. Odigrali smo stvarno dobro tu utakmicu, vodili do pet minuta pre kraja - prisetio se u razgovoru za Kurir tog meča Nenad Milijaš , a potom nastavio:

- Pokušavam momcima koji sada igraju za Zvezdu da objasnim da se najviše pamte derbiji i evropske utakmice. Eto, prošlo je 12 godina, a još se priča o tom meču. Tako se postaje heroj, tako večno ostaješ u sećanju navijača. Žao mi je što nismo pobedili tada, ili barem odigrali nerešeno, jer nismo zaslužili da izgubimo.

foto: Starsport

Sticajem nesrećnih okolnosti, Zvezda je dva gola po izuzetno teškom i blatnjavom terenu primila u poslednjih pet minuta utakmice.

- I danas se pitam šta se desilo sa nama... Ne znam. Primili smo dva gola iz prekida, čini mi se. Na neke naše greške. Oni su Nemci, uvek igraju do kraja. Kaznili su nas. Sećam se tog muka i tišine u našoj svlačionici posle meča.

Da stadion bude pun

DOBRO NAVIJANJE POLA POSLA

Fudbalerima Crvene zvezde mnogo će značiti navijanje „delija“, ali i pun stadion. - Navijanje je najbitnije u ovakvim utakmicama. Bajern nije navikao da igra u takvoj atmosferi. Fakat je da je njima stadion pun svake nedelje, ali oni nemaju ovakvo navijanje. Njima će sigurno biti teško dok se na naviknu, a za nas je to podsticaj. Zato je važno odmah napraviti šansu, dići publiku na noge - tvrdi Milijaš.

Kurir.rs/ Aleksandar Radonić Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track