PARTIZAN PONOVO DOKAZAO DA JE 2:0 NAJOPASNIJI REZULTAT: Napredak napravio senzacionalan preokret u Humskoj! (VIDEO)
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

BAŠ IM NE LEŽE KRUŠEVLJANI

PARTIZAN PONOVO DOKAZAO DA JE 2:0 NAJOPASNIJI REZULTAT: Napredak napravio senzacionalan preokret u Humskoj! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi na svom terenu od ekipe Napretka u 19. kolu Superlige Srbije rezultatom 2:3.

Crno-beli su još jednom prosuli prednost od 2:0, i dokazali kako je to najopasniji rezultat u fudbalu. Nakon Az Alkmara njihovu slabost pri tom vođstvu surovo su kaznili i fudbaleri Napretka.

Delovalo je da će ovaj meč sa uvek neugodinim Kruševljanima, biti lakši nakon ranog vođstva kada je strelac bio Sejduba Suma, igrao se 13. minut.

Nakon toga dve strašne šanse su stvorili igrači Napretka, prvo u 15. minutu kada se u šansi našao Gavrić ali je sjajno reagovao Stojković pa potom i u 30. minutu kada je Ostojić izbio loptu sa gol-linije.

Kazna za promašaje je stigla u 34. minutu a strelac je ponovo nakon karambola u kaznenom prostoru gostiju bio Suma.

Međutim ovo nije slomilo igrače Napretka koji smanjuju u 43. minutu kada je Vukadinović bio precizan u sudaru 1 na 1 sa Stojkovićem .

U nastavku meča Partizan je imao sijaset dobrih prilika, beležimo i stativu Sadika u 77. minutu kada je izašao sam ispred golmana gostiju Miloševića.

A onda blickrig gostiju. Prvo je u 84. minutu strelac bio Bjeloš nakon odbijene lopte golmana crno-belih posle topovskog šuta Vukadinovića, sa dva metra je ubacio loptu u mrežu.

Ovim se Kruševljani nisu zadovoljili imali su par opasnih napada nakon izjednačenja da bi nagrada za ofanzivnu igru stigla u 95. minutu kada je Đorić maestralno preko cele odbrane crno-belih pronašao samog Eskića na drugoj stativi koji lako matira Stojkovića.

Partizan je ovim kiksom omogućio Zvezdi da mu pobegne na 11 bodova prednosti.

U sledećem kolu crno-beli igraju sa Radom u gostima a Napredak dočekuje ekipu Mačve.

TOK MEČA

90+5 minut - GOL! Napredak dolazi i do trećeg gola i pobede! Majstorsko dodavanje Đorića, preko cele odbrane Partizana, a Eskić potpuno sam je matirao Stojkovića - 2:3!

84. minut - GOL! Stigao je Napredak do izjednačenja, Vukadinović je topovski tukao, Stojković je jedva skrenuo loptu, koja je udarila i u prečku i odbila se pravo na nogu Bjelošu, kome sa dva metra nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu - 2:2

77. minut - Stativa! Sadik je izašao sam ispred golmana Miloševića ali opet nije bio dovoljno precizan.

66. minut - Suma je promašio zicer! Potpuno sam je bio ispred golmana gostiju posle sjajnog dodavanja Sadika, ali je Gvinejac tukao pravo u Miloševića i propala mu je šansa da upiše het-trik, ali i da donese Partizanu vođstvo od 3:1.

62. minut - Imao je dobru šansu Sadik, uspeo je između dva igrača gostiju da dođe do lopte i špicom uputi šut malo pored gola.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

KRAJ 1. POLUVREMENA

43. minut - GOL! Vraća se Napredak u igru! Vukadinović je matirao Stojkovića posle sjajne akcije Napretka. Krilni napadač gostiju je ostavljen potpuno sam u šesnaestercu, imao je sve vreme ovog sveta i lako je matirao Stojkovića za 2:1.

38. minut - Izmena u ekipi Partizana, umesto Miletića koji je izašao zbog povrede, ušao Lutovac

34. minut - GOL! Posle pravog karambola u kaznenom gostiju na pas Miletića sa peterca po drugi put večeras siguran je bio Suma. 2:0

30. minut - Još jedna velika šansa za Napredak! Verovatno i najbolja akcija na utakmici, iz tri poteza, na kraju šut sa peterca, Stojković je već bio savladan, ali je na gol-liniji Ostojić sprečio gol!

23. minut - Stativa! Išao je u solo prodor Sadik po desnoj strani i uputio udarac koji je pogodio okvir gola gostiju.

15. minut - Velika šansa za Napredak! Gavrić se našao u situaciji da je samo Stojković bio ispred njega, ali je golman Partizana odbranio udarac i sačuvao mrežu!

13. minut - GOL! Sadik je uputio šut koji je u gol preusmerio Suma. 1:0

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Crno-beli su u prvenstvu samo jednom savladali Napredak u prethodnih sedam duela!

U prvom ovosezonskom susretu u Kruševcu je bilo 2:2.

Izabranici trenera Save Miloševiće posle remija u Hagu sa AZ Alkmarom i eliminacije iz Lige Evrope mogu u potpunosti da se posvete obavezama na domaćoj sceni.

Partizan u Superligi ima seriju od četiri pobede u kojima je dao 15 golova. Želi da tako nastavi i danas (17.00) protiv Napretka, a kvota na keca uz bar tri gola ukupno (1&3+) je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Napredak.

"Napredak nam pada u terminu kao da je u pitanju evropski rival, a koliko nam je problema napravio možemo tako da ga posmatramo. U sve tri utakmice mog mandata protiv Kruševljana smo imali muke. Nadam se da ćemo uspeti da izađemo lakše na kraj. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu, jer nema ništa lako. Ako očekujete lako, desiće se obrnuto", upozorava Savo Milošević.

Crno-beli su u seriji od četiri pobede u Superligi i treći su na tabeli sa 38 bodova, dok je Napredak 11. sa 18.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track